Palety grejpfrutów z dodatkiem kolców i przypraw
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 153 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz mieszankę chili w proszku, tequilę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Doprawione i przyprawione gorącą czekoladą, Kolczaste Przyprawione Jagody, oraz Przyprawiony (i doprawiony) cydr jabłkowy.
Instrukcje
Wytnij trochę z każdego końca grejpfrutów, aby odsłonić miąższ. Stań grejpfruta na jednej z odsłoniętych stron i odetnij skórę i wszelkie białe części za pomocą noża i zgodnie z naturalną krzywą owoców. Gdy usuniesz całą skórę i rdzeń, weź mały nóż i odetnij segmenty .
Umieść nóż tak blisko białych linii, jak to możliwe, ponieważ to daje szersze segmenty i pomoże Ci łatwiej wyciąć segmenty. Wrzucić segmenty grejpfruta z chiles pokrojone w kostkę.
W małym rondlu wymieszać wodę z cukrem i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ogrzewanie i pozostawić do ostygnięcia. Wymieszaj sok grejpfrutowy i tequilę trzepaczką.
Podziel segmenty między formy i wymieszaj soki z podstawą.
Wlej bazę do foremek, ale pozostaw trochę miejsca na górze każdej z nich, ponieważ mieszanina rozszerzy się, gdy zamarznie.
Włóż kij, gdy mieszanina jest pół-zamrożona, aby kij stał sam. Zamrażać, aż do całkowitego ustawienia, co najmniej kilka godzin. Odkręć paletę zanurzając formy w patelni z wysokimi bokami, wypełnionej ciepłą wodą. Pozostawić na kilka sekund i delikatnie podciągnąć.
Jak tylko je rozpakujesz, zanurz szczyty w cukrze w surowym lub trochę chili w proszku zmieszanym z odrobiną soli.