Pakistańska Ostra Ciecierzyca
Pakistańska pikantna ciecierzyca wymaga o 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 219 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 83 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz olej roślinny, pieprz cytrynowy, nasiona kminku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 83%. Spróbuj Ostra Ciecierzyca, Ostra Ciecierzyca, oraz Pikantna Pieczona Ciecierzyca dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku na małym ogniu, ciepły olej i kminek; podgrzewać, aż kminek zmieni ciemniejszy odcień brązu.
Dodaj sól, chili w proszku i cytryny i pieprzu przyprawy; dobrze wymieszać. Wymieszaj pomidory, gdy sok zacznie gęstnieć dodaj ciecierzycę i dobrze wymieszaj.
Dodać sok z cytryny i dobrze wymieszać; dodać cebulę i mieszać, aż staną się miękkie.
Zdjąć z ognia i umieścić w misce; podawać natychmiast.