Pain Perdu I
Pain Perdu i może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis przystawki. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Allrecipes ma 26 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, zmielony cynamon, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Pain Perdu, Pain Perdu, oraz Pain Perdu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój chleb i umieść na drucianym stojaku, aby trochę wyschnąć podczas przygotowywania ciasta.
Ubić jajko, aby się zmiksować. 3 łyżki masła rozpuścić w rondlu lub na płycie kuchennej i lekko ostudzić.
Do jajka ubić cukier, sól i przyprawy. Gdy masło lekko ostygnie, powoli wsyp je do jajka, cały czas ubijając. Trochę na raz, dodać mąkę do mieszaniny jaj, aby gładka gęsta pasta. Po dodaniu, powoli mieszamy w mleku i wreszcie wanilię.
Ubijać, aż będzie gładka i odstawić na bok.
Rozgrzać pozostałe masło na dużej patelni na średnim ogniu. Kromkę chleba zanurzyć w cieście i pozostawić do namoczenia na 30 sekund, nie więcej.
Wyjąć z ciasta i pozostawić nadmiar kapać, z powrotem do miski.
Umieść poobijany kawałek na patelni. Powtórz z pozostałymi plastrami. Gotować na złoty z jednej strony, a następnie odwrócić na brązowy z drugiej strony.
Podawać od razu-świeży wycisk soku z cytryny i dobre odpylenie cukru pudru jest tradycyjne.