Paillards z kurczaka z sosem wiśniowym i ryżem z pietruszką
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Paillards z kurczakiem z sosem wiśniowym i ryżem z pietruszką. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka, 16 g tłuszczu i łącznie 604 kalorie. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 3,16 USD za porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, ryż basmati, masło i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 57%, to danie jest całkiem dobre. Paillardy z kurczaka z parmezanem w sosie pomidorowo-wiśniowym, Paillardy z kurczaka w sosie cytrynowo-maślanym i Paillardy z kurczaka w sosie z czerwonej papryki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj 2-1/4 szklanki bulionu i ryżu. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki.
W międzyczasie rozbij kurczaka tłuczkiem do mięsa na głębokość 1/4 cala. grubość; posypać solą i pieprzem. Na dużej patelni smaż kurczaka na oleju na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż przestanie być różowy.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni smaż i mieszaj cebulę z 1 łyżką masła na średnim ogniu przez 1-2 minuty lub do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj wiśnie, ocet, wino i pozostały bulion, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się o połowę, a wiśnie będą pulchne, około 6 minut. Wymieszaj musztardę.
Puszysty ryż; wymieszać z pietruszką i pozostałym masłem; podawać z kurczakiem i sosem.