Paillards z kurczaka z sosem wiśniowym i ryżem z pietruszką

Paillards z kurczaka z sosem wiśniowym i ryżem z pietruszką
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Paillards z kurczakiem z sosem wiśniowym i ryżem z pietruszką. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka, 16 g tłuszczu i łącznie 604 kalorie. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 3,16 USD za porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, ryż basmati, masło i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 57%, to danie jest całkiem dobre. Paillardy z kurczaka z parmezanem w sosie pomidorowo-wiśniowym, Paillardy z kurczaka w sosie cytrynowo-maślanym i Paillardy z kurczaka w sosie z czerwonej papryki są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj 2-1/4 szklanki bulionu i ryżu. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W międzyczasie rozbij kurczaka tłuczkiem do mięsa na głębokość 1/4 cala. grubość; posypać solą i pieprzem. Na dużej patelni smaż kurczaka na oleju na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż przestanie być różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjmij i trzymaj w cieple.
4
Na tej samej patelni smaż i mieszaj cebulę z 1 łyżką masła na średnim ogniu przez 1-2 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodaj wiśnie, ocet, wino i pozostały bulion, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się o połowę, a wiśnie będą pulchne, około 6 minut. Wymieszaj musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Puszysty ryż; wymieszać z pietruszką i pozostałym masłem; podawać z kurczakiem i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn