Paella z królikiem i karczochami

Paella z królikiem i karczochami
Przepis Paella z królikiem i karczochami może zaspokoić Europejskie pragnienie w okolicy 2 godziny. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 798 kalorii, 53g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.31 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka karczochów, ryżu, królika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem), Paella ze skorupiaków (Paella de Marisco) z Hiszpanii, oraz Paella kubańska: Paella Cubana.

Instrukcje

1
Wyciśnij sok z 1 cytryny na pół do miski z zimną wodą, zachowując pozostałą połowę. Trzymając łodygi dołączone, odciąć góry 2 cale 1 cały karczoch. Zgiąć do tyłu zewnętrzne liście, aż pękną blisko podstawy i wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż odsłonięte liście będą bladozielone u góry i żółte u podstawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Przyciąć ciemnozielone włókniste części od podstawy i boków ostrym nożem do parkowania, a następnie przetrzeć cięte powierzchnie zarezerwowaną połową cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
BazaBaza
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Przyciąć 1/4 cala od końca łodygi i przyciąć boki łodygi w dół do bladego wewnętrznego rdzenia (nie martw się, jeśli pozostały miąższ jest bardzo cienki), a następnie pokroić karczoch wzdłuż na 8 klinów i wyciąć dławik.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
4
Przetrzyj ścięte powierzchnie zarezerwowaną połową cytryny i wrzuć kawałki karczocha do zakwaszonej wody. Pozostałe karczochy przyciąć w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Wytnij płytkie X na dnie każdego pomidora ostrym nożem do parowania i blanszuj w 3-litrowym rondlu wrzącej wody 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
6
Pomidory przełożyć łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą do ostygnięcia. Pomidory obrać ze skórki, następnie wyrzucić nasiona i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NasionaNasiona
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Przygotować grill do gotowania na bezpośrednim ogniu ze średnio gorącym węglem drzewnym( średnio wysokie ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Odcedzić karczochy i osuszyć między ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
Królik osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cały KrólikCały Królik
SólSól
1
Rozgrzać olej w patelni paella na stojaku grillowym, przykrytym pokrywą grilla, aż olej będzie gorący, ale nie pali. Używając uchwytów do garnków, zawiruj olej na patelni, aby równomiernie go rozprowadzić, a następnie zdejmij pokrywę i brązowego królika ze wszystkich stron, obracając, w sumie około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
2
Przenieś rumiane kawałki królika do zewnętrznej krawędzi patelni, aby spowolnić gotowanie, podczas gdy karczochy i papryka gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
PaprykaPapryka
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj karczochy i paprykę do środka patelni i gotować, mieszając i obracając karczochy często, aż karczochy są złotobrązowe, o 4 protokół. (Włącz kawałki królika od czasu do czasu podczas gotowania karczochów i papryki, aby zapobiec przypaleniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
PaprykaPapryka
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać pomidory, czosnek i pozostałą łyżeczkę soli i gotować, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
SólSól
5
Posypać mieszanką z papryką i gotować, niezakłócony, 1 minutę, a następnie przynieść królika z boków patelni i wymieszać z mieszanką pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Cały KrólikCały Królik
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wymieszać z bulionem i szafranem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
StadoStado
1
Zwiększ ciepło do wysokości, paląc węgiel drzewny, a następnie przykryj paellę pokrywką do grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie posypać ryż równomiernie wokół patelni, unikając kawałków królika. Za pomocą drewnianej łyżki delikatnie mieszaj mieszaninę, aby upewnić się, że ryż jest równomiernie rozłożony, a wszystkie ziarna ryżu są zanurzone. (Nie mieszać ponownie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Cały KrólikCały Królik
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
3
Gotować, odkryte, obracając patelnię ćwierć obrotu co 5 minut, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, a każde ziarno ryżu jest odrębne i po prostu miękkie (podobne do al dente), 20 do 25 minut. (Jeśli cała ciecz wyparowała, a ryż nadal nie jest miękki, posypać letnią wodą, łyżką na raz, nad ryżem w razie potrzeby i gotować przez 1 do 2 minut więcej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Ostrożnie wyjmij patelnię z grilla, a następnie przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i odstaw na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
1
Postępuj zgodnie z powyższymi instrukcjami, zaczynając od wysokiej temperatury. Po ryżu został gotowania przez 10 minut, zmniejszyć ogień do średniej i, kontynuując obracanie patelni ćwierć obrotu co 5 minut, gotować, aż cała ciecz zostanie wchłonięta i każde ziarno ryżu jest odrębne i po prostu miękkie (podobne do al dente), 10 do 15 minut więcej. (Jeśli cała ciecz wyparowała, a ryż nadal nie jest miękki, posypać letnią wodą, łyżką na raz, nad ryżem w razie potrzeby i gotować przez 1 do 2 minut więcej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Ostrożnie wyjmij patelnię z grilla, a następnie przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i odstaw na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
3
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i tienda.com.
1
* Jeśli patelnia do paelli nie ma uchwytów żaroodpornych, owinąć uchwyty folią o podwójnej grubości przed umieszczeniem patelni na grillu.* Najlepsze efekty uzyskaliśmy stosując Hiszpański Bomba lub Amerykański ryż CalRiso, ale również dobre wyniki mieliśmy z włoskim Carnaroli i japońskim ryżem sushi. Nie używaj odmian długoziarnistych lub parzonych, które nie wchłaniają tyle cieczy, co ryż krótko - lub średnioziarnisty.* Jeśli nie możesz grillować na zewnątrz, paella może być również gotowana na płycie kuchennej. Postępuj zgodnie z procedurą dla grilla gazowego powyżej, utrzymując patelnię paella odkrytą przez cały czas podczas gotowania, brązowienie królika na dużym ogniu, a następnie zmniejszenie ciepła do średnio wysokiego po dodaniu zapasu. Gotuj paellę na wolnym ogniu, aż cała ciecz wyparuje, a ryż jest wyraźny i po prostu delikatny (podobny do al dente), 15 do 20 minut. (Jeśli cała ciecz wyparowała, a ryż nadal nie jest miękki, posypać letnią wodą, łyżką na raz, nad ryżem w razie potrzeby i gotować przez 1 do 2 minut więcej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Cały KrólikCały Królik
ZiarnaZiarna
StadoStado
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia81
Magazyn