Paella " Sałatka Z Kuskusem

Paella
Przepis Paella " Sałatka kuskus może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 1 godzina. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 643 kalorie, 29g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz chorizo, nici szafranowe, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Paella Kuskus z krewetkami, Kuskus Paella, oraz Owoce Morza Kuskus Paella dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć chorizo i szalotka, mieszając, aż chorizo jest złoty brąz na krawędziach, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i podsmażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Przenieść mieszaninę do dużej miski, skrobanie patelni z gumową szpatułką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Doprowadzić bulion i wino do wrzenia w 2 1/2-quart rondel i gotować krewetki, pokryte, aż tylko gotowane przez, o 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Przelać krewetki łyżką szczelinową do małej miski. Doprowadzić płyn w rondlu z powrotem do wrzenia i gotować przegrzebki, pokryte, aż tylko gotowane przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Przenieść przegrzebki z rowkiem łyżką do miski z krewetkami i wlać płyn zgromadzony w misce z powrotem na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
7
Do owoców morza dodać sok z cytryny, następnie dodać sól i pieprz do smaku i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Owoce MorzaOwoce Morza
8
Kuskus umieścić w metalowej misce. Rezerwa 1 3/4 szklanki płynu do gotowania w rondlu i wyrzucić resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodać szafran i doprowadzić płyn do wrzenia i zalać kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SzafranSzafran
10
Odstawić, przykryte szczelnie folią, 5 minut. Puch kuskus widelcem i dodaj do chorizo. Wymieszać w groch, papryka, oliwki, i owoce morza i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
KuskusKuskus
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Owoce MorzaOwoce Morza
OliwkiOliwki
GrochGroch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Zmiksuj sok z cytryny, olej, czosnek, sól, czarny pieprz i cayenne w blenderze, aż będzie gładka i zalej sałatką z owoców morza, rzucając, aby dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Owoce MorzaOwoce Morza
CzosnekCzosnek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej, aby kuskus wchłonął opatrunek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
3
Natkę pietruszki wymieszać i doprawić sałatką solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
4
Dostępne na rynkach Latino i niektórych supermarketach.
5
Uwaga kucharzy: sałatkę można przygotować (bez natki pietruszki) 2 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej i wymieszać natkę pietruszki tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Składniki

1Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)0Batoniki toffi Heathcayennecayenne3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pudełko kuskus (1 1/2 szklanki)pudełko kuskus (1 1/2 szklanki)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2largesząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny6krewetki i żyłkiAkompaniament: kliny cytrynoweAkompaniament: kliny cytrynowe791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożony, rozmrożonygroszek mrożony, rozmrożony1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanka grubo posiekanych, odsączonych oliwek zielonych nadziewanych pimientofiliżanka grubo posiekanych, odsączonych oliwek zielonych nadziewanych pimiento1łyżka czerwony ocet winnyczerwona papryka, drobno pokrojona w kostkęczerwona papryka, drobno pokrojona w kostkę0Batoniki toffi Heathrozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.przegrzebki morskie, twardy mięsień usunięty z boku każdego, jeśli to konieczne, o połowę poprzecznie (ćwiartowany, jeśli duży)przegrzebki morskie, twardy mięsień usunięty z boku każdego, jeśli to konieczne, o połowę poprzecznie (ćwiartowany, jeśli duży)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki w skorupkach, obrane i obranekrewetki w skorupkach, obrane i obrane2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Hiszpańskie chorizo (pikantna kiełbasa wieprzowa; najlepiej na gorąco), pokrojone w 1/4 cala kostkęHiszpańskie chorizo (pikantna kiełbasa wieprzowa; najlepiej na gorąco), pokrojone w 1/4 cala kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn