Przepis Pad Thai może zaspokoić Twoje Azjatyckie pragnienie w przybliżeniu 12 godzin i 45 minut. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 4,47 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 879 kalorii, 54g białka, oraz 34g tłuszczu. Mieszanka pasty z tamaryndowca, wody, cukru palmowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 408 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 93%, co jest super. Podobne przepisy to Jak Zrobić Pad Thai (Wegetariański Pad Thai ), Jak Zrobić Pad Thai (Wegetariański Pad Thai ), oraz Pad Phai (Alias Pad Thai Pie).
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Włóż pastę z tamaryndowca do wrzącej wody i odstaw na bok, przygotowując pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
Woda
3
Połącz sos rybny, cukier palmowy i ocet ryżowy w małej misce i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
Sos Rybny
Cukier Palmowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
4
Umieść makaron w sztyfcie ryżowym w misce miksującej i zalej gorącą wodą. Odłóż na bok podczas przygotowywania pozostałych składników. Gdy pozostałe składniki zostaną odmierzone w osobnych miskach, spuść wodę z makaronu i odłóż je na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
5
Pokrój tofu na paski o szerokości 1/2 cala, podobne do frytek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Wciśnij pastę z tamaryndowca przez sitko o drobnych oczkach i dodaj do sosu. Wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
7
Umieść wok na dużym ogniu. Po podgrzaniu dodaj 1 łyżkę oleju arachidowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Podgrzej, aż zacznie się mienić, a następnie dodaj tofu. Gotuj tofu na złoty kolor, ciągle poruszając się, nie dłużej niż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Wyjmij tofu z patelni do małej miski i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
Patelnia
10
W razie potrzeby dodaj trochę oleju arachidowego na patelnię i podgrzewaj, aż się połyskuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj 2/3 szalotki, a następnie czosnek, gotuj przez 10 do 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Czosnek
12
Dodaj jajka na patelnię; gdy jajka zaczną się układać, około 15 do 20 sekund, wymieszaj, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodaj pozostałe składniki w następującej kolejności i wrzuć po każdym dodaniu: makaron, sos, kapustę, krewetki oraz 2/3 kiełków fasoli i orzeszków ziemnych. Wrzuć wszystko, aż zostanie podgrzane, ale nie dłużej niż łącznie 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli
Kapusta
Makarony
Orzeszki Ziemne
Krewetki
SOS
14
Przełóż do naczynia do serwowania.
15
Udekoruj pozostałymi szalotkami, kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli
Zielona Cebula
Orzeszki Ziemne
16
Podawaj natychmiast z mieloną papryką chile i ćwiartkami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Klin Wapienny
17
Zawiń tofu mocno w ściereczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2 łyżki Konserwowanego Imbiru, Posiekanego
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
18
Umieść owinięte tofu w 8-calowej formie do ciasta. Na wierzch ułóż kolejną formę do ciasta i obciążaj ciężarem 5 funtów. (Worki suszonej fasoli lub ziaren działają dobrze.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Ziarna
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
19
Umieść w lodówce i naciśnij przez 12 do 15 godzin.
20
Umieść prasowane tofu w pojemniku na 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
21
Połącz sos sojowy i proszek z pięcioma przyprawami i polej tofu. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
22
Wyjmij tofu z marynaty i natychmiast użyj lub przechowuj w lodówce do 2 do 3 dni.
Pad Thai można łączyć z Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Schloss Vollrads Riesling QbA. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling QbA
Ten Riesling ma egzotyczny bukiet mango, brzoskwini i dojrzałego jabłka i ma zauważalny, naturalny cukier resztkowy.Możesz cieszyć się tym winem, aby towarzyszyć jedzeniu, z przyjaciółmi lub po prostu samemu się zrelaksować.Wino to jest idealnym dodatkiem do azjatyckich przypraw, takich jak curry, imbir czy trawa cytrynowa. Ma idealną równowagę kwasowości i naturalnej słodyczy oraz ma odpowiednie cechy, aby przeciwstawić się tak ekscytującym potrawom.