Pad Thai

Pad Thai
Przepis Pad Thai może zaspokoić Twoje Azjatyckie pragnienie w przybliżeniu 12 godzin i 45 minut. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 4,47 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 879 kalorii, 54g białka, oraz 34g tłuszczu. Mieszanka pasty z tamaryndowca, wody, cukru palmowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 408 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 93%, co jest super. Podobne przepisy to Jak Zrobić Pad Thai (Wegetariański Pad Thai ), Jak Zrobić Pad Thai (Wegetariański Pad Thai ), oraz Pad Phai (Alias Pad Thai Pie).

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Włóż pastę z tamaryndowca do wrzącej wody i odstaw na bok, przygotowując pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
WodaWoda
3
Połącz sos rybny, cukier palmowy i ocet ryżowy w małej misce i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos RybnySos Rybny
Cukier PalmowyCukier Palmowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Umieść makaron w sztyfcie ryżowym w misce miksującej i zalej gorącą wodą. Odłóż na bok podczas przygotowywania pozostałych składników. Gdy pozostałe składniki zostaną odmierzone w osobnych miskach, spuść wodę z makaronu i odłóż je na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Pokrój tofu na paski o szerokości 1/2 cala, podobne do frytek.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Wciśnij pastę z tamaryndowca przez sitko o drobnych oczkach i dodaj do sosu. Wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
7
Umieść wok na dużym ogniu. Po podgrzaniu dodaj 1 łyżkę oleju arachidowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Podgrzej, aż zacznie się mienić, a następnie dodaj tofu. Gotuj tofu na złoty kolor, ciągle poruszając się, nie dłużej niż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Wyjmij tofu z patelni do małej miski i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
PatelniaPatelnia
10
W razie potrzeby dodaj trochę oleju arachidowego na patelnię i podgrzewaj, aż się połyskuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj 2/3 szalotki, a następnie czosnek, gotuj przez 10 do 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
12
Dodaj jajka na patelnię; gdy jajka zaczną się układać, około 15 do 20 sekund, wymieszaj, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj pozostałe składniki w następującej kolejności i wrzuć po każdym dodaniu: makaron, sos, kapustę, krewetki oraz 2/3 kiełków fasoli i orzeszków ziemnych. Wrzuć wszystko, aż zostanie podgrzane, ale nie dłużej niż łącznie 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
KapustaKapusta
MakaronyMakarony
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
14
Przełóż do naczynia do serwowania.
15
Udekoruj pozostałymi szalotkami, kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Zielona CebulaZielona Cebula
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
16
Podawaj natychmiast z mieloną papryką chile i ćwiartkami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Klin WapiennyKlin Wapienny
17
Zawiń tofu mocno w ściereczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
18
Umieść owinięte tofu w 8-calowej formie do ciasta. Na wierzch ułóż kolejną formę do ciasta i obciążaj ciężarem 5 funtów. (Worki suszonej fasoli lub ziaren działają dobrze.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
ZiarnaZiarna
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
19
Umieść w lodówce i naciśnij przez 12 do 15 godzin.
20
Umieść prasowane tofu w pojemniku na 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
21
Połącz sos sojowy i proszek z pięcioma przyprawami i polej tofu. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
22
Wyjmij tofu z marynaty i natychmiast użyj lub przechowuj w lodówce do 2 do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu

Składniki

11 funt cukinii,Chinese five-spice powderChinese five-spice powder85(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)kiełki fasoli, podzielonekiełki fasoli, podzielone21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kapusta solonakapusta solona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)krewetki suszonekrewetki suszone170(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)ekstra mocne tofu, nie jedwabisteekstra mocne tofu, nie jedwabiste2(zima)sos rybnysos rybny21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1wapno pokrojone w klinywapno pokrojone w kliny2(zima)cukier palmowycukier palmowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielona suszona czerwona papryka chile, do smakuŚwieżo zmielona suszona czerwona papryka chile, do smaku113(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)makaron ryżowymakaron ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet winny ryżowyocet winny ryżowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprażone solone orzeszki ziemne, posiekane, podzieloneprażone solone orzeszki ziemne, posiekane, podzielone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane szalotki, podzieloneposiekane szalotki, podzielone3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych28(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)pasta tamaryndowapasta tamaryndowa1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda2całe jaja, ubitecałe jaja, ubite

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Pad Thai można łączyć z Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Schloss Vollrads Riesling QbA. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling QbA
Schloss Vollrads Riesling QbA
Ten Riesling ma egzotyczny bukiet mango, brzoskwini i dojrzałego jabłka i ma zauważalny, naturalny cukier resztkowy.Możesz cieszyć się tym winem, aby towarzyszyć jedzeniu, z przyjaciółmi lub po prostu samemu się zrelaksować.Wino to jest idealnym dodatkiem do azjatyckich przypraw, takich jak curry, imbir czy trawa cytrynowa. Ma idealną równowagę kwasowości i naturalnej słodyczy oraz ma odpowiednie cechy, aby przeciwstawić się tak ekscytującym potrawom.
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia34
Magazyn