Pachnąca czerwona soczewica z ryżem
Pachnąca czerwona soczewica z ryżem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje 86 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cebulę, brązowy ryż, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać niskotłuszczowy zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Melasą Jogurtową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, Pachnąca wieprzowina i ryż One-pot, oraz Pachnący Ryż Morelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć 6 minut lub aż cebula zacznie brązowieć.
Dodaj imbir i następne 5 składników (imbir choć liście laurowe), i smażyć przez 1 minutę.
Dodaj 3 szklanki wody, soczewicy i soli, i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż soczewica są miękkie. Odrzuć liście laurowe.
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj zieloną cebulę i jalapeo; smażyć 5 protokół.
Dodaj do mieszaniny soczewicy; wymieszać z sokiem, kolendra, i garam masala.
Miejsce 1/2 Puchar ryżu w każdym z 5 płytkich misek; łyżka 3/4 Puchar soczewicy mieszaniny na ryżu. Do każdej porcji dodać 1 łyżkę jogurtu.
Uwaga: ponieważ papryka jalapeo może różnić się intensywnością ciepła, możesz dostosować ilość używaną w oparciu o własne preferencje dla gorących i pikantnych potraw.