Owocowy kuskus i pikantne przepiórki
Jeśli masz o 25 minut do spędzenia w kuchni, owocowy kuskus i przyprawione przepiórki może być spektakularny bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Na 2,39 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 2. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz przepiórki, morele, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Marokańskie kotlety wieprzowe i owocowy kuskus, Kurczak cytrynowy z owocowym oliwkowym kuskusem, oraz Fruity spiced swirls są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzej sok pomarańczowy i morele, aż się zagotuje.
Wyjąć z ognia i wyjąć 2 łyżki soku do dressingu.
Do miski wlać kuskus, wymieszać sok z morelami, przykryć i odstawić na 5 min. W misce wymieszać pokrojoną cebulę w 1 łyżce octu i odstawić. Kuskus rozgniatamy widelcem, aż grudki się rozpadną.
Dodać zioła i orzeszki piniowe.
Podgrzej grilla lub grilla, aż będzie bardzo gorąco. Przetrzyj przepiórki olejem. Dobrze doprawić, posypać cynamonem i skropić odrobiną miodu. Grilluj lub grilluj przepiórki przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą ostre na krawędziach.
Pozostałą oliwę wymieszać z zarezerwowanym sokiem pomarańczowym, octem i miodem. Doprawić i dobrze wymieszać.
Cebulę odcedzić i wrzucić do kuskusu.
Przepiórkę podawać na kuskusie z polanym sosem, rozsypanym liśćmi mięty.