Owoce morza w azjatyckim bulionie
Owoce morza w azjatyckim bulionie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 13,64 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 551 kalorii, 95g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, krewetki, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Rosół Z Owoców Morza, Pierogi Z Przegrzebkami W Azjatyckim Bulionie, oraz Parówki z azjatyckim bulionem i masłem kolendrowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć korzeń i wyciągnąć grube zewnętrzne liście z trawy cytrynowej i wyrzucić. Posmaruj trawę cytrynową, aby lekko się posiniaczyć.
Pokrój łodygi na pół wzdłuż, a następnie w poprzek na około 3-calowe kawałki.
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, połączyć trawę cytrynową i sok z małży i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Wlać bulion z małży przez drobny sitko do miski. Powrót bulionu na patelnię i wyrzucić trawę cytrynową.
Wymieszać pomidory, skórkę z limonki, sok z limonki i jalapeo do soku z małży; odstawić.
Delikatnie wymieszaj krewetki i przegrzebki z olejem, a następnie wymieszaj z 1 łyżką mielonej mięty i bazylii. Nawlecz owoce morza poziomo na cienkie metalowe szaszłyki.
Lekko posmaruj grilla na solidnym łóżku z gorących węgli lub grilla gazowego na dużym ogniu (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); połóż kukurydzę na grillu. Zamknij pokrywę na grillu gazowym. Obróć kukurydzę często, aż będzie nakrapiana na czarno, około 12 minut.
Około 5 minut przed kukurydzą, połóż szaszłyki z owoców morza na grillu. Gotować, obracając raz z szeroką szpatułką, aż krewetki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 4 protokół.
Posiekaj ziarna z kukurydzy i wyciągnij owoce morza z szaszłyków; utrzymuj ciepło.
Na dużym ogniu doprowadzić mieszaninę bulionu do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać z pozostałą mieloną miętą i bazylią. Bulion kadzi do szerokich misek. Kopiec kukurydzy, owoce morza i koper włoski w każdej misce.
Posypać szczypiorkiem i doprawić do smaku sosem rybnym.