Ouzo-pachnące migdałami, jogurtem i oliwą z oliwek ciasto
Pachnące Ouzo migdały, jogurt i oliwa z oliwek ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.32 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 450 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, ouzo i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto Oliwkowe O Zapachu Pomarańczy, Białe ciasto o zapachu migdałów, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Pędzel Dwie metalowe Patelnie 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2 cala z oliwą z oliwek. Dno patelni wyłożyć papierem do pergaminu; pergamin pędzlem z oliwą z oliwek.
Rozprowadzić 1 1/2 szklanki migdałów na blasze do pieczenia; tosty w piekarniku 10 protokół. Super.
Przenieść do procesora i grubo zmielić (niektóre małe kawałki migdałów powinny pozostać); odstawić. Drobno posiekać 1/2 szklanki prażonych migdałów w procesorze. Gotować ouzo w małym rondlu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 2 protokół. Super.
Posypać 1 1/2 łyżki drobno posiekanych niepalonych migdałów na dnie każdej patelni.
W dużej misce ubić mąkę, zmielony anyż, proszek do pieczenia, sól morską i zmielone prażone migdały.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 1 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż dobrze wymieszane (mieszanina będzie wyglądać ziarniste na początku).
Dodaj 1 szklankę jasnej oliwy z oliwek; pokonać 1 minutę.
Dodać ouzo i jogurt i ubić, aż dobrze wymieszane, o 30 sekund. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny żółtka, ubijając tylko do momentu włączenia (ciasto będzie grube).
Używając sucho czystych ubijaków, ubij białka w dużej misce, aż będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 białek do ciasta, aby rozjaśnić. Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach. Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (około 3 1/2 szklanek na każdą).
Posypać Pozostałe drobno posiekane niepalone migdały, dzieląc równo.
Piec ciasta, aż złoty brąz i tester włożony do centrów wychodzi czysty, około 1 godziny 5 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 15 minut. Obróć ciasta na stojaku i ostudzić całkowicie. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.