Ostrygi z szampanem-ocet Mignonette
Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka szalotki, ostrygi, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ostrygi z Mignonetką do szampana, Ostrygi z szampanem-estragon Mignonette, oraz Ostrygi Z Szampańskim Ogórkiem Mignonette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ocet, szalotka, pieprz, i cukier i odstawić 30 protokół.
Rozprowadzić 3/4 szklanki soli w 8-do 10-calowy Ognioodporne płytkie naczynie do pieczenia lub patelni. Ostrygi układamy na skorupkach w soli, a następnie polewamy każdą z nich kawałkiem masła.
Broil 4 do 6 cali od ciepła, aż masło topi się i skwierczy i krawędzie ostryg zaczynają się zwijać, 1 do 2 minut.
Pietruszkę wymieszać z mignonnette. Pozostałe 3/4 szklanki soli podzielić pomiędzy 2 talerze i ułożyć po 3 ostrygi na każdej. Łyżka 1/4 łyżeczki mignonnette na każdej ostrygi i posypać ostrygi winogronami.
Mignonnette, bez pietruszki, można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.