Ostrygi Z Grilla
Przepis grillowane ostrygi mogą być wykonane w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 44 kalorie, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 9 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 16. 542 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz pęknięty pieprz, sok z cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ostrygi Z Grilla, Ostrygi Z Grilla, oraz Ostrygi Grillowane Rockefeller.
Instrukcje
Podgrzać małą patelnię z sosem na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy oliwę z oliwek i masło.
Dodać czosnek i saute aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać sok z cytryny, płatki papryki chili, sól, pieprz i pietruszka. Wyłącz ogrzewanie.
Jeśli znajdziesz duże, tłuste ostrygi, możesz umieścić ostrygi bezpośrednio na ruszcie grillowym. Najlepiej nosić długie, wytrzymałe rękawice do grillowania, dzięki czemu można obsługiwać ostrygi ręcznie, zamiast używać szczypiec, łyżek lub szpatułki.
Jeśli jednak ostrygi są małe i płaskie, ryzykujesz rozlanie cennych, aromatycznych soków, a także sosu czosnkowo-maślanego.
Możesz zrobić to, co ja, czyli umieścić ostrygi na łóżku z solą kamienną lub ryżem na małej patelni , a następnie umieścić całą patelnię w grillu lub pod brojlerem. To stabilizuje ostrygi i zapobiega ich chwieniu.
Jeśli jesteś shuckmeister
Ostrygi, łyżkę sosu do każdej ostrygi.
Ostrygi umieścić na bardzo gorącym, rozgrzanym grillu, przykryć i gotować przez 5-6 minut lub aż ostrygi lekko zwijają się.
Ostrygi ułożyć na bardzo gorącym, rozgrzanym grillu, przykryć i gotować przez 1 minutę. Ostrygi powinny być teraz lekko otwarte. Szybko usuń ostrygi.
Przytrzymaj ostrygę rękawicą kuchenną i użyj noża (lub czystego śrubokręta, jeśli go nie masz), aby otworzyć ostrygę. Powinno się łatwo otworzyć.
Łyżka sosu do każdej ostrygi i powrót ostrygi do grilla. Przykryć i grillować 4-5 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje ulubione ostrygi. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.