Ostrygi szafranowe z porami

Ostrygi szafranowe z porami
Ostrygi szafranowe z porami to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, por, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone ostrygi z boczkiem i porem, Kremowe ostrygi i pory na grzankach, oraz Smażone Ostrygi Z Szafranem Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, połączyć 1/2 szklanki wina z wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Używając szczypiec, dodaj ostrygi do rondla w jednej warstwie, przykryj i gotuj na parze, aż zaczną się otwierać, około 3 minut. Używając szczypiec, przenieś ostrygi na talerz, gdy się otworzą. Zaparkuj płyn do gotowania; powinieneś mieć około 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Ostrygi wyjąć z muszli, włożyć do miski i przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Rezerwa 12 wklęsłych muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
1 łyżkę masła rozpuścić w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodać pory, pokruszyć w szafran i wymieszać. Gotować na małym ogniu, aż pory zmiękną, o 8 protokół. Powoli dodaj zarezerwowaną ciecz ostryg, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie, i gotuj na umiarkowanym ogniu, aż ciecz zostanie prawie odparowana, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
5
Dodać śmietanę i pozostałe 2 łyżki białego wina i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
6
Rozgrzej brojlery. Ułóż 12 muszli ostryg na obramowanej blasze do pieczenia lub w płytkim naczyniu do pieczenia. Za pomocą widelca podziel podsmażone pory między muszle. Na porach w każdej skorupce ułożyć ostrygę i wymieszać z sosem nagromadzone soki ostrygowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
7
Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
8
Żółtko jajka i roztopione masło ubić w sosie śmietanowym i polać sosem ostrygi. Broil jak najbliżej ciepła, jak to możliwe przez około 45 sekund, tylko do momentu, gdy sos jest bulgotanie i ostrygi są lekko szkliwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
9
Serwuj natychmiast.
10
Make Ahead: przepis można przygotować przez Krok 3 do I godziny do przodu; odstawić w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia2
Magazyn