Ostre jabłko i dynia
Od początku do końca Apple and Squash Crisp zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Za 62 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 274 kalorie, 2 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego cynamonu, szybko gotujących się płatków owsianych, masła i mąki. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 7 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 38%. Chrupiące jabłka z dynią piżmową, chrupiące lody jabłkowe na naszą jesienną imprezę z jabłkami! i chrupiąca sałatka jabłkowo-orzechowa z sosem jabłkowym Vinaigrette są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1/2 szklanki brązowego cukru, cynamon i sól.
Dodaj dynię, nadzienie do ciasta i sok z cytryny.
Wlać do natłuszczonej formy 9-calowej. kwadratowe naczynie do pieczenia. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30 minut.
W małej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane i pozostały brązowy cukier.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy.
Piec 45-50 minut dłużej lub do momentu, aż polewa będzie złocistobrązowa, a dynia będzie miękka.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Crisp bardzo dobrze komponuje się z Cream Sherry, Portem i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.