Pikantne krewetki Tempuran jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 1062 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.07 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką ryż, pieprz, płynne pektyny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetkowa Tempura z kremowym pikantnym sosem Yuzu, Ostra Krewetka i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową, oraz Tempura Z Krewetek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku lepkiego ryżu: umyć ryż, aż woda będzie czysta i cała skrobia zostanie zmyta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lepki Ryż
Skrobia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
3
Umieść ryż w płytkiej patelni i dodaj mleko kokosowe i 3/4 szklanki wody. (Trick-połóż rękę płasko na patelni i wlej wodę. Gdy płyn dotrze do twojego środkowego palca, masz odpowiednią ilość.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Doprowadzić ryż i mleko kokosowe do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Umieść paprykę, jalapeno, cukier, ocet jabłkowy i płatki czerwonej papryki w rondlu i gotuj na średnim ogniu, aż ciecz zostanie zmniejszona o dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 łyżeczki Gorącej Soli
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj płynną pektynę, aby nadać jej galaretowatą konsystencję. Następnie odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pektyna W Płynie
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1
Połącz awokado, ogórek, mango, jalapeno, kolendra, zielona cebula, cukier, olej, ocet, pasta chili i czarny pieprz w misce i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Cały Imbir, Rozgnieciony
Pasta Chili
3 łyżki Oleju Roślinnego
Gałązki Kopru Włoskiego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Suszony Pieprz Arbol
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dla krewetek: obrać i oczyścić krewetki. Lubię używać krewetek tygrysich-krewetek big Daddy!! Mrożone krewetki są w porządku-po prostu pozwól im rozmrozić i opłucz je w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Mąkę ryżową i wodę gazowaną ubić, aż osiągnie konsystencję ciasta (alternatywnie można uzyskać gotowe ciasto tempura na rynkach azjatyckich). Kluczem jest, aby nie trzepać za dużo, chcesz ładne cienkie ciasto bez dużo powietrza w nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Mąka Ryżowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
4
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Następnie weź garnek o dużym dnie i napełnij go olejem rzepakowym. Nie napełniaj garnka za dużo! W przypadku używania rondla o pojemności 1 galona należy użyć oleju o pojemności 1/4 galona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Żółty Cukier I Różne Posypki
5
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż będzie około 350 stopni F. możesz sprawdzić, czy olej jest gotowy, upuszczając część ciasta tempura do oleju. Jeśli unosi się na szczyt, jest gotowy do startu!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
6
Zanurz krewetki w cieście i wrzuć do oleju. Krewetki będą gotować całą drogę w 2 do 3 minut. Kluczowe jest, aby nie dodawać zbyt wielu krewetek na raz, wystarczy dodać 3 lub 4 na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-
7
Kiedy krewetki płyną na górę, powinny być zrobione. Możesz je przetestować, wyjmując jeden i przecinając go, aby upewnić się, że jest nieprzezroczysty, a następnie biorąc gryza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
8
Umieść krewetki w piekarniku, aż będziesz gotowy do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
1
Umieść smażone krewetki w misce z galaretką pieprzową i wrzucić do ich herbu. Następnie weź trochę galaretki i umieść na dnie każdej płytki. Połóż lepki ryż na talerzu na górze galaretki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażone Krewetki
Galaretka Pieprzowa
Lepki Ryż
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Umieść 2 krewetki na wierzchu ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Groszek Goya®
3
Dodaj sałatkę z mango i awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Suszony Pieprz Arbol
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
4
Dekoruj odrobiną dodatkowej kolendry lub pokrojonej zielonej cebuli.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.