Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą

Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą
Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wina, pieprz, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Osso Buco z Gremolatą, Osso Buco z Gremolatą, oraz Schab Osso Buco z Polentanem i Gremolatą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Podziel trzonki i mąkę między 2 duże zamykane plastikowe torby i wstrząśnij, aby pokryć, a następnie usuń trzonki z toreb, wytrząsając nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Rozgrzać olej i 2 łyżki masła w garnku żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, a następnie brązowe golenie dobrze w 2 partiach, 10 do 12 minut na partię, przenosząc na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i dodać pozostałą łyżkę masła do garnka wraz z cebulą, marchew, seler, i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula będzie blady złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać pozostałe składniki gulaszu i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Ułóż trzonki w garnku w 1 warstwie i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć garnek i dusić trzciny w środku piekarnika, aż bardzo miękkie, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Usunąć sznurki z osso buco i wyrzucić razem z gałązkami pietruszki i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1
Wymieszać składniki gremolata w małej misce i posypać osso buco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Podawać natychmiast.
3
Uwagi kucharzy: Osso buco (bez gremolaty) można zrobić 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Podgrzać, pod przykryciem, w piekarniku 163° 30 do 40 minut. Osso buco można również ugotować na dużej patelni. Rozłóż patelnię przez 2 palniki do brązowienia i gotowania, następnie przykryj patelnię szczelnie folią do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Składniki

1warzywo (np. szpinak)czarny pieprz, lub do smakuczarny pieprz, lub do smaku794papryka habanerocałe pomidory śliwkowe z sokiem (Nie w przecierie), grubo posiekanecałe pomidory śliwkowe z sokiem (Nie w przecierie), grubo posiekane1małemarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1żebrożeberko selera, drobno posiekaneżeberko selera, drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2gałązki natki pietruszki świeżejgałązki natki pietruszki świeżej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna3Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2warzywo (np. szpinak)świeże liście tymiankuświeże liście tymianku1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówkiKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówki1inch(2-przez świeżą skórkę z cytryny, pokroić w poprzek na drobne julienne(2-przez świeżą skórkę z cytryny, pokroić w poprzek na drobne julienne1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno starta świeża Skórka z cytrynydrobno starta świeża Skórka z cytryny2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojonacebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól, lub do smakusól, lub do smaku1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone283papryka habanerodo 10 mięsistych poprzecznie ciętych goleni cielęcych (osso buco; łącznie od 5 do 6 1/2 funta), każda wiązana sznurkiem kuchennymdo 10 mięsistych poprzecznie ciętych goleni cielęcych (osso buco; łącznie od 5 do 6 1/2 funta), każda wiązana sznurkiem kuchennym
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn