Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą

Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą
Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wina, pieprz, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Osso Buco z Gremolatą, Osso Buco z Gremolatą, oraz Schab Osso Buco z Polentanem i Gremolatą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Podziel trzonki i mąkę między 2 duże zamykane plastikowe torby i wstrząśnij, aby pokryć, a następnie usuń trzonki z toreb, wytrząsając nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3
Rozgrzać olej i 2 łyżki masła w garnku żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, a następnie brązowe golenie dobrze w 2 partiach, 10 do 12 minut na partię, przenosząc na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i dodać pozostałą łyżkę masła do garnka wraz z cebulą, marchew, seler, i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula będzie blady złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodać pozostałe składniki gulaszu i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Ułóż trzonki w garnku w 1 warstwie i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć garnek i dusić trzciny w środku piekarnika, aż bardzo miękkie, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Usunąć sznurki z osso buco i wyrzucić razem z gałązkami pietruszki i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1
Wymieszać składniki gremolata w małej misce i posypać osso buco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podawać natychmiast.
3
Uwagi kucharzy: Osso buco (bez gremolaty) można zrobić 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Podgrzać, pod przykryciem, w piekarniku 163° 30 do 40 minut. Osso buco można również ugotować na dużej patelni. Rozłóż patelnię przez 2 palniki do brązowienia i gotowania, następnie przykryj patelnię szczelnie folią do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie

Składniki

1Batoniki toffi Heathczarny pieprz, lub do smakuczarny pieprz, lub do smaku7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.całe pomidory śliwkowe z sokiem (Nie w przecierie), grubo posiekanecałe pomidory śliwkowe z sokiem (Nie w przecierie), grubo posiekane1małemarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1żebrożeberko selera, drobno posiekaneżeberko selera, drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2gałązki natki pietruszki świeżejgałązki natki pietruszki świeżej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2Batoniki toffi Heathświeże liście tymiankuświeże liście tymianku1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówkiKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówki1inch(2-przez świeżą skórkę z cytryny, pokroić w poprzek na drobne julienne(2-przez świeżą skórkę z cytryny, pokroić w poprzek na drobne julienne1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno starta świeża Skórka z cytrynydrobno starta świeża Skórka z cytryny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojonacebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól, lub do smakusól, lub do smaku1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.do 10 mięsistych poprzecznie ciętych goleni cielęcych (osso buco; łącznie od 5 do 6 1/2 funta), każda wiązana sznurkiem kuchennymdo 10 mięsistych poprzecznie ciętych goleni cielęcych (osso buco; łącznie od 5 do 6 1/2 funta), każda wiązana sznurkiem kuchennym
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn