Osso Buco

Osso Buco
Osso Buco może być właśnie tym śródziemnomorskim przepisem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 818 kalorii , 54 g białka i 41 g tłuszczu . Za 8,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 47% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Sprawdza się dobrze jako drogie danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bulionu z kurczaka, główek czosnku, obranych ziemniaków i marchewek. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 78% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Osso Buco .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Gałązki świeżego Rozmarynu, Obranego I Drobno Posiekanego, Około 2 łyżek3 Gałązki świeżego Rozmarynu, Obranego I Drobno Posiekanego, Około 2 łyżek
3
Postaw dużą patelnię z grubym dnem na kuchence i rozgrzej patelnię na średnim lub wysokim ogniu. Posól i popieprz golonki i lekko i równomiernie obtocz w mące. Pracując w 2 partiach, zrumień golonki w 1 1/2 łyżki masła i oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rozmaryn, Obrany I Drobno Posiekany, Około 2 łyżekświeży Rozmaryn, Obrany I Drobno Posiekany, Około 2 łyżek
1/4 Do 1/2 Szklanki Pół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To Konieczne1/4 Do 1/2 Szklanki Pół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To Konieczne
Pół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To KoniecznePół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To Konieczne
1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki1 Cytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cytryna, Skórka Pokrojona Na KawałkiCytryna, Skórka Pokrojona Na Kawałki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4
Przenieś golonki do dużej brytfanny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
5
Dodaj resztę masła i oliwy na patelnię i smaż przez 5 minut warzywa korzeniowe wraz z rozgniecionym czosnkiem, doprawiając je rozmarynem, zielem angielskim, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki
średnie Ziemniaki O Białej Skórce, Obrane I Pokrojone Na Kawałkiśrednie Ziemniaki O Białej Skórce, Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Mięsiste Golonki CielęceMięsiste Golonki Cielęce
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj wino do patelni i redukuj przez 2–3 minuty, zbierając skapujące wino z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodaj pomidory, bulion z kurczaka i białą fasolę do patelni i zdejmij z ognia. Mieszaj, aby połączyć sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Fasola BiałaFasola Biała
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Równomiernie polej golonki sosem i warzywami. Przykryj szczelnie brytfannę i piecz przez 1 1/2 do 2 godzin, aż mięso będzie bardzo miękkie i będzie łatwo odchodzić od kości. Polewaj mięso sokami i sosem co 1/2 godziny. W ciągu ostatnich 1/2 godziny dodaj do sosu skórki z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Wymieszaj skórkę z cytryny, czosnek, anchois i pietruszkę w dużej kopercie. Zmiel mieszankę nożem na drobno posiekaną przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Małe Ciasteczka MakaronikiMałe Ciasteczka Makaroniki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Aby podać, umieść golonkę na talerzu z rantem i nałóż soki, fasolę i kawałki warzyw na mięso i wokół niego. Posyp hojnie gremolatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
11
Podawać z
12
Smażone ciemne warzywa i chrupiący chleb i/lub ziemniaki z czosnkiem i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
ZieloniZieloni
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
13
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
14
Odetnij końcówki główek czosnku, aby odsłonić ząbki. Lekko posmaruj główki odrobiną oliwy z oliwek extra vergine, około 1 łyżki stołowej. Owiń główki podwójną warstwą folii aluminiowej i umieść paczuszki w gorącym piekarniku. Jeśli przygotowujesz z powyższego menu, umieść ząbki w piekarniku w połowie pieczenia Osso Buco. Piecz czosnek 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Osso BucoOsso Buco
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Wyjmij cebulki z piekarnika, rozpakuj i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie przez 12 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
17
Odcedź ugotowane ziemniaki i włóż je z powrotem do gorącego garnka, aby je osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
18
Dodaj pół na pół, masło i bulion z kurczaka do patelni. Wyciśnij upieczony czosnek do garnka z ziemniakami i rozgnieć tłuczkiem do lekko grudkowatej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Pół Na PółPół Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
19
Dodaj sok z 1 cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
20
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia53
Magazyn