Osso Buco
Osso Buco może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Za $4.29 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 404 kalorii, 26g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis z Foodnetwork ma 182 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Mieszanka rozmarynu, gazy, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt Mrożony Z Białego Wina jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Osso Buco, Osso Buco, oraz Osso Buco dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozmaryn, tymianek, liść laurowy i goździki włożyć do gazy i zabezpieczyć sznurkiem. To będzie twój bukiet garni.
W przypadku golonek cielęcych osusz papierowymi ręcznikami, aby usunąć nadmiar wilgoci. Golonki cielęce lepiej brązowieją, gdy są suche. Przymocuj mięso do kości sznurkiem kuchennym. Dopraw każdą golonkę solą i świeżo zmielonym pieprzem. Pogłębiaj golenie w mące, strząsając nadmiar.
W dużym holenderskim garnku rozgrzej olej roślinny do wędzenia.
Dodaj wiązane golonki cielęce na gorącą patelnię i zrumień ze wszystkich stron, około 3 minuty z każdej strony.
Usuń zarumienione golonki i odłóż.
W tym samym garnku dodaj cebulę, marchewkę i seler. W tym momencie dopraw solą, aby pomóc wyciągnąć wilgoć z warzyw.
Smaż do miękkości i półprzezroczystości, około 8 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszaj. Włóż zarumienione golonki na patelnię i dodaj białe wino i zmniejsz płyn o połowę, około 5 minut.
Dodaj bukiet garni i 2 szklanki bulionu z kurczaka i zagotuj. Zmniejsz ogień do małego, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez około 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy mięso spadnie z kości. Sprawdzaj co 15 minut, obracając golonki i dodając w razie potrzeby więcej bulionu z kurczaka. Poziom płynu do gotowania powinien zawsze wynosić około 3/4 W górę trzonu.
Ostrożnie wyjmij ugotowane golonki z garnka i umieść na ozdobnym półmisku do serwowania.
Odetnij sznurek kuchenny i wyrzuć.
Wyjmij i wyrzuć bouquet garni z garnka.
Wylej wszystkie soki i sos z garnka na golonki.
Udekoruj posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny.