Orzotto z Radicchio i boczkiem
Orzotto z Radicchio i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz boczek, kasza jęczmienna, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Penne z Radicchio, szpinakiem i boczkiem, Zwęglony Radicchio Z Balsamicznym I Boczkiem, oraz Beetroot orzotto.
Instrukcje
Połączyć wodę i bulion; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu w dużym rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Przywrócić patelnię do średniego ciepła.
Dodaj czerwoną cebulę; smażyć przez 3 protokół.
Dodać jęczmień; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodać wino i sól; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodać mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż każda porcja mieszaniny bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 45 minut). Wymieszać z boczkiem; gotować przez 2 minuty.
Wyjąć z ognia; wymieszać z radicchio, ser, i pieprz.