Orzo z pieczonymi warzywami
Pieczone Warzywa Orzo to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 586 kalorii . Za 3,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup czosnek, makaron orzo, wino i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . 1093 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 99% . Ta ocena jest znakomita. Kremowa zupa z kurczakiem Orzo , Kremowy orzo z dyni i Grecki orzo z krewetkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita).
Umieść cukinię, kabaczek, cebulę, szparagi i pieczarki w dużej misce; dodaj czosnek, oliwę z oliwek i cukier, wymieszaj delikatnie, aby pokryć warzywa.
Rozłóż warzywa w jednej warstwie na blasze do pieczenia, posyp solą i pieprzem.
Piecz warzywa, aż będą miękkie, przez 20–25 minut.
W międzyczasie zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj kostki bulionowe, wino i orzo, gotuj al dente, około 8–10 minut.
Odcedź. Dodaj pieczone warzywa i parmezan, podawaj na ciepło.