Orzeszki Ziemne Kandyzowane W Wodzie
Orzeszki ziemne kandyzowane w wodzie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 353 kalorie, 10g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką wodę, bliskowschodnią wodę różaną, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Dżem Z Rabarbarowej Wody Różanej, Baklava z wodą różaną, oraz Woda Różana + Mięta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blachę do pieczenia wyłożyć folią. Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w 3-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z orzeszkami ziemnymi i gotować, często mieszając, aż syrop zgęstnieje, około 8 minut. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu i wymieszać 1/4 łyżeczki soli. Kontynuuj gotowanie, mieszając i skrobając dowolne kawałki krystalizowanego cukru z boku patelni do mieszaniny (stanie się bardzo ziarnisty), aż cukier będzie złoty brąz, 2 do 3 minut więcej. (Cukier nadal będzie ziarnisty.)
Zdjąć z ognia i wymieszać w wodzie różanej.
Orzechy rozprowadzić na folii do całkowitego ostygnięcia, około 20 minut.
Orzechy przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.