Orzechy do babeczek z masłem orzechowym i nadzieniem solonym karmelem

Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Nuts for Peanut Butter Cupcakes z nadzieniem solonym karmelem. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis serwuje 24 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 535 kalorii, 5 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. To bardzo niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka masła, soli, cukru pudru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 16%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Babeczki bananowe z lukrem z solonym karmelem i masłem orzechowym, Babeczki czekoladowe z lukrem solonym karmelem i nadzieniem czekoladowym oraz Babeczki z masłem orzechowym i galaretką.
Instrukcje
Babeczki: Rozgrzej piekarnik konwekcyjny do 325 stopni F lub standardowy piekarnik do 350 stopni F.
W dużej misie miksera utrzyj granulowany cukier, masło i masło orzechowe na jasną i puszystą masę, używając ciężkiego miksera.
Dodajemy jajka, jedno po drugim i dokładnie mieszamy po każdym dodaniu.
Dodaj wanilię i dobrze wymieszaj.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Do miski miksera dodać połowę mąki wraz z 1/2 szklanki półtorej mąki.
Mieszaj, aż mąka się połączy, zdrapując boki miski gumową szpatułką.
Dodaj resztę mąki i pozostałe 1/2 szklanki pół na pół.
Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie i znikną wszystkie grudki mąki.
Napełnij 24 papilotki do połowy i piecz przez 20 minut w piekarniku konwekcyjnym lub 28 minut w standardowym piekarniku. Wierzch babeczek powinien się lekko zarumienić. Sprawdź babeczki, aby upewnić się, że po włożeniu do babeczki ciasto nie przykleja się do drewnianej wykałaczki. Całkowicie ostudzić babeczki.
Na nadzienie solonego karmelu: W ciężkim, średnim rondlu ugotuj sam granulowany cukier na średnim ogniu. Gdy cukier zacznie się topić, mieszaj ciągle, aż cały cukier się rozpuści i uzyska ciemnobursztynowy kolor.
Zdjąć z ognia. Mieszaj masło, aż się całkowicie rozpuści; mieszanina zacznie bąbelkować. Następnie dodajemy śmietanę i mieszamy, aż masa będzie gładka.
Posyp solą morską i lekko zamieszaj. Ochłodzić do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Na krem maślany z masłem orzechowym: W dużej misie miksera ubić masło, masło orzechowe i połowę cukru pudru, używając ciężkiego miksera.
Dodać pół na pół i resztę cukru pudru, razem z wanilią i dobrze wymieszać. Jeśli lukier jest gęstszy niż chcesz, dodaj 1 łyżeczkę dodatkowej półtorej na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu, aż lukier osiągnie odpowiednią konsystencję. Grubość może zależeć od poziomu wilgotności w Twoim regionie.
Montaż: Gdy babeczki ostygną do temperatury pokojowej, za pomocą ostrego noża wykonaj w środku każdej babeczki otwór o średnicy 3/4 cala. Zostaw niewielką ilość ciasta na dnie każdej babeczki, tak aby nadzienie nie wypadło ze spodu babeczki. Za pomocą małej torebki zamykanej na zamek napełnij każdą babeczkę do góry nadzieniem solonym karmelem. Następnie posmaruj kremem maślanym z masłem orzechowym. W razie potrzeby możesz posypać babeczki posiekanymi orzeszkami ziemnymi i posypać solonym karmelem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.