Orzechowo-brązowe ciastka maślane z figami

Orzechowo-brązowe ciastka maślane z figami
Orzechowo-brązowe ciastka maślane z figami to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka orzechów laskowych, sól, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Podobne przepisy to Brown Butter Cushaw Mini cake with Brown Buttercream, Spaghetti Z Figami, Bazylią, Brązowym Masłem I Orzechami Laskowymi, oraz Spaghetti Z Brązowym Masłem, Figami, Orzechami Laskowymi I Bazylią.

Instrukcje

1
Masło i mąka sześć ramekin lub muffin filiżanki (1-cup wielkości). W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, stopić 1/2 szklanki masła; mieszać często, aż masło będzie złoty kolor z ciemnobrązowymi drobinkami, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wyjąć na raz z ognia i odstawić, aż tylko ciepłe, 15 do 20 minut.
3
Tymczasem orzechy laskowe umieścić na patelni o szerokości 8 lub 9 cali i piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350 na złoty kolor, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wlać na czystym ręcznikiem lnianym i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, a następnie wcierać orzechy w ręcznik, aby usunąć luźne Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
W maszynce wirować orzechy z mąką, 1/2 szklanki cukru granulowanego, skórką cytrynową, solą i cynamonem, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
W dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij białka do spienienia. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru granulowanego i nadal ubijać, aż mieszanina uzyska miękkie szczyty. Delikatnie wymieszać w mieszaninie orzechów. Stopniowo dodawać brązowe masło, mieszając aż do dobrze wymieszane. Łyżka ciasto równo do ramekins. Nakładać plastry figowe na wierzchy w okrągły wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 350, aż ciasta będą lekko rumiane, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 30 minut(25 minut w piecu konwekcyjnym). Ustaw ciasta na stojaku, aby ostygły przez 10 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Aby usunąć ciastka z ramekinów, Uruchom cienki nóż między każdym ciastem a ramekinem, aby poluzować; odwróć do unmold, a następnie Ustaw pionowo.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
10
Tuż przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn