Orzech Makadamia"Ricotta"
Orzech Macadamia "Ricotta" może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. 5 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Mieszanka wody, sól koszerna, orzechy makadamia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Podobne przepisy to Listwy mocujące daty i nakrętki, Batoniki do żucia z owocami i orzechami, oraz Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub blenderze o dużej mocy przecier składniki razem, aż będą gładkie.
W razie potrzeby zeskrobać boki łopatką i / lub dodać trochę więcej wody. Otrzymana Tekstura powinna przypominać-zgadłeś!- ser ricotta.
Wzmocnić kolor i smak, mieszając w 1/4 łyżeczki wędzonej papryki. Lub dodać mielone suszone pomidory i świeżą bazylię.
Ta "ricotta" będzie przechowywać do tygodnia w szczelnym pojemniku w lodówce.
Przedruk za zgodą Nom Nom Paleo: Food for Humans Michelle tam + Henry Fong. Nom Nom Paleo copyright © 2013 Michelle tam & Henry Fong. Opublikowane przez Andrews McMeel Publishing, LLC.