Orzech Laskowy Gâteau Breton
Orzech laskowy Gâteau Breton może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.97 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 403 kalorie, 6G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś niebieloną mąkę uniwersalną, żółtka jaj, orzechy laskowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Czekoladowy Orzech Laskowy Gateau, Far Breton, oraz Bretońska Szarlotka.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. masło i mąka o średnicy 9 cali springform pan.
Połącz 2 łyżki cukru waniliowego i orzechy laskowe w procesorze; mieszaj, aż orzechy zostaną drobno zmielone, ale nie będą pasty.
Połączyć 6 żółtek i pozostały 1 szklankę plus 2 łyżki cukru waniliowego w dużej misce; ubijać do dobrze wymieszane i nieco grubsze, o 2 protokół (nie używać miksera elektrycznego).
Ubij w mieszance orzechów laskowych. Stopniowo ubij w roztopionym maśle. Przesiać mąkę na ciasto; mieszać tylko do mieszania (ciasto będzie grube; nie overmix lub ciasto może być trudne).
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni; gładki wierzch z przesuniętą szpatułką (warstwa będzie cienka).
Szczotka top obficie z jaj glazury. Używając tylnych zębów widelca, głęboko oznaczyć krzyżowy wzór na szczycie ciasta, zaznaczając 3 razy w poprzek w 1 kierunku i 3 razy w przeciwnym kierunku.
Piec ciasto, aż głęboki złoty na górze i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny. Schłodzić w patelni na stojaku 15 minut, a następnie usunąć boki patelni i całkowicie ostudzić ciasto. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Ciasto pokroić w kliny i podawać z całych truskawek lub z ciepłym dżemem truskawkowym.