Orrechiette Carbonara

Orrechiette Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz applewood-wędzony boczek, parmezan plus dodatkowo, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orrechiette Z" Jedz Warzywa " Indyk Bolognese, Orrechiette z karmelizowaną cebulą, groszkiem cukrowym i serem Ricotta, oraz Carbonara vegetariana (Wegetariańska Carbonara) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręcznik papierowy, aby osuszyć.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni, jeśli to konieczne.
Dodaj pory i smażyć na średnim ogniu do miękkości, o 6 protokół. Odstawić.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania makaronu.
W średniej misce ubić jajka i 1/2 szklanki parmezanu; stopniowo ubijać w 1/4 szklanki płynu do gotowania makaronu.
Dodać makaron do porów na patelni i wymieszać do ogrzania.
Wlać mieszaninę jaj na makaron i mieszać, aż sos będzie tylko kremowy i jajka nie będą już surowe, o 2 protokół. (Powrót patelni na bardzo małym ogniu, jeśli mieszanina jaj jest ciekły; nie rozgotować lub jaja będzie zsiadać.)
Dodać niektóre z pozostałych 1/4 szklanki makaronu gotowania płynu do makaronu w razie potrzeby zwilżyć. Wymieszać z boczkiem i pietruszką.
Podawać makaron, przekazując dodatkowy ser osobno.