Orecchiette z ciecierzycą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 29g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz parmezan, pastę pomidorową, ciecierzycę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Orecchiette z ciecierzycą i brokułami Rabe, Orecchiette z zielenią, Mozzarellanem i ciecierzycą, oraz Orecchiette Z Brokułami Rabe & Ciecierzyca.
Instrukcje
1
Włożyć ciecierzycę do dużego rondla, zalać zimną wodą i namoczyć na noc. Następnego dnia ciecierzycę odsączyć i opłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Rozgrzać oliwę w dużym sosie, dodając cebulę, seler, marchew, czosnek i rozmaryn. Gotować tę mieszaninę na średnim ogniu około 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale jeszcze nie kolorowe.Doprawić dużą ilością soli i pieprzu (fasola lubi trochę soli), następnie dodać słodką czerwoną paprykę i szczyptę płatków czerwonej papryki. Wymieszać z sosem pomidorowym i bulionem. Następnie dodać wstępnie namoczoną ciecierzycę, mieszając, aby włączyć. Doprowadzić garnek do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Gotować, pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu przez 1 ½ godziny, aż ciecierzyca będzie miękka. Może być konieczne dodanie trochę więcej wody w tym procesie, aby utrzymać stały poziom.Posmakuj mieszanki. Ciecierzyca korzysta z późnej metody przyprawiania, więc w tym czasie obficie je przyprawia. Następnie wyłącz ciepło, aż będziesz prawie gotowy do podania. W tym momencie doprowadzić płyn do wrzenia i dodać makaron. Włączyć ogień do średniej i gotować, aż makaron jest al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Słonina Wieprzowa
3
Usuń gałązkę rozmarynu i podawaj na ciepło.Podaj bardzo dobrą oliwę z oliwek i parmezan przy stole, aby udekorować każdą porcję.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą