Orecchiette z ciecierzycą
Orecchiette z ciecierzycą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 29g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz parmezan, pastę pomidorową, ciecierzycę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Orecchiette z ciecierzycą i brokułami Rabe, Orecchiette z zielenią, Mozzarellanem i ciecierzycą, oraz Orecchiette Z Brokułami Rabe & Ciecierzyca.
Instrukcje
Włożyć ciecierzycę do dużego rondla, zalać zimną wodą i namoczyć na noc. Następnego dnia ciecierzycę odsączyć i opłukać zimną wodą.
Rozgrzać oliwę w dużym sosie, dodając cebulę, seler, marchew, czosnek i rozmaryn. Gotować tę mieszaninę na średnim ogniu około 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale jeszcze nie kolorowe.Doprawić dużą ilością soli i pieprzu (fasola lubi trochę soli), następnie dodać słodką czerwoną paprykę i szczyptę płatków czerwonej papryki. Wymieszać z sosem pomidorowym i bulionem. Następnie dodać wstępnie namoczoną ciecierzycę, mieszając, aby włączyć. Doprowadzić garnek do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Gotować, pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu przez 1 ½ godziny, aż ciecierzyca będzie miękka. Może być konieczne dodanie trochę więcej wody w tym procesie, aby utrzymać stały poziom.Posmakuj mieszanki. Ciecierzyca korzysta z późnej metody przyprawiania, więc w tym czasie obficie je przyprawia. Następnie wyłącz ciepło, aż będziesz prawie gotowy do podania. W tym momencie doprowadzić płyn do wrzenia i dodać makaron. Włączyć ogień do średniej i gotować, aż makaron jest al dente.
Usuń gałązkę rozmarynu i podawaj na ciepło.Podaj bardzo dobrą oliwę z oliwek i parmezan przy stole, aby udekorować każdą porcję.
Podawać z dużą ilością rustykalnego chleba.