Orange and Chocolate Zeppole
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pomarańczowy i czekoladowy Zeppole spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 999 kalorii, 15g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz słodko-gorzkie chipsy czekoladowe, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zeppole z sosem czekoladowym, Chocolate Zeppole di San Giuseppe, oraz Zeppole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla Orange Zeppole: w średnim rondlu połączyć masło, sól, cukier i wodę na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z mąką. Przywróć patelnię do niskiego ciepła i stale mieszaj, aż mieszanina utworzy kulkę, około 4 minut.
Przełożyć do średniej miski. Używając elektrycznego miksera ręcznego na niskiej prędkości, dodaj jajka, 1 na raz, włączając każde jajko całkowicie przed dodaniem następnego.
Dodać skórkę pomarańczową i ubić na gładką masę. Odstawić.
W maszynce umieścić skórkę pomarańczową i cukier. Pulsuj maszynę, aż mieszanina zostanie zmieszana. Cukier przełożyć do szerokiego i płytkiego naczynia. Setaside.
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej patelni, aby osiągnąć głębokość 2 cale.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 350 stopni F.
Używając małej miarki do lodów lub 2 małych łyżek, ostrożnie upuść około łyżki ciasta do gorącego oleju. Włącz zeppole raz lub dwa razy, gotowanie aż złoty i nadęty, o 5 protokół.
Ugotowane zeppole przełożyć do naczynia z cukrem pomarańczowym.
Bułka do obtoczenia w cukrze. Kontynuuj smażenie pozostałego ciasta.
Rozgrzać śmietanę w małym rondlu, aż będzie gorąca, ale nie zagotuje się.
Wlać śmietanę na czekoladę i mieszać, aż mieszanina będzie gładka.
Sos czekoladowy przełożyć do naczynia do zanurzania.
Służyć zeppole obok sosu czekoladowego do zanurzenia.