Omlety Gruyère i pietruszki
Omlety Gruyère i pietruszki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, jajka, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Omlet pietruszkowo-Croutonowy z Gruyère, Sekretny składnik (pietruszka): Spaghetti z Pietruszkowym Pesto, oraz Omlety Zrobione Dobrze ... Prawie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić jajka, 2 łyżki natki pietruszki, 2 łyżeczki wody, suszone zioła, sól i pieprz w małej misce do wymieszania. Rozpuścić 1 łyżkę masła w małej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać połowę mieszaniny jaj (o 1/2 puchar) na patelni. Gotować, aż jajka są po prostu ustawione w centrum, przechylając patelnię i podnosząc krawędź omletu z łopatką, aby niegotowana część przepływała pod spodem, o 2 minuty. Górna połowa omletu z 1/4 szklanki sera. Za pomocą szpatułki złóż drugą połowę omletu na ser; wysuń na talerz. Powtórzyć z pozostałym masłem, mieszaniną jaj i serem.
Omlety posypać pozostałą 1 łyżką natki pietruszki.