Omlet z ziołami i kozim serem
Omlet z ziołami i kozim serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,34 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, kozi ser, szczypta soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Omlet ziołowy z kozim serem z łososiem, Omlet z koziego sera i świeżych ziół, oraz Omlet Z Kozim Serem I Szynką.
Instrukcje
Połącz jajka i 1 łyżkę wody w misce, mieszając trzepaczką. Wymieszać 1/8 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki soli.
W małej misce połącz pietruszkę, estragon i kozi ser.
Rozgrzać 1 łyżeczka oliwy z oliwek w 8-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 1/8 łyżeczka pieprzu, cukinia, papryka, i szczypta soli na patelni; gotować przez 4 protokół lub do miękkości.
Usuń mieszaninę cukinii z patelni; przykryć i ogrzać.
Miejsce 1/2 łyżeczka oleju w patelni.
Wlać połowę mieszaniny jajek na patelnię i pozostawić mieszaninę jajek lekko ustawić (nie mieszać). Ostrożnie poluzuj ułożone krawędzie omletu łopatką, przechylając patelnię, aby wylać niegotowane jajko na boki. Kontynuuj tę procedurę przez około 5 sekund lub aż prawie nie pozostanie płynne jajko.
Połowę masy serowej posypać równomiernie omletem; omlet gotować 1 minutę lub aż do Ustawienia. Przesuń omlet na talerz, składając na trzy części. Powtórz procedurę z pozostałą 1/2 łyżeczki oleju, mieszaniną jaj i mieszaniną sera koziego.
Omlety posypać szczypiorkiem.