Omlet z pieczarkami i papryką z Fontiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj omlet z grzybami i papryką z Fontinan spróbuj. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 18g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, pomidor śliwkowy, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać niskotłuszczową kwaśną śmietanę, możesz podążać za tym daniem głównym z Angel Food Cake jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Omlet z pieczarkami i Fontinanem, Kiełbasa, Fontina i papryka, oraz Salami, Fontinan I Pieczona Papryka Panini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj zieloną cebulę; smażyć 1 minutę.
Dodaj paprykę; smażyć 1 minutę.
Dodać grzyby; gotować 3 minuty, często mieszając. Wymieszać pomidora, 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu; gotować 30 sekund.
Usuń mieszaninę warzyw z patelni; przykryć i ogrzać.
W misce umieścić 1/4 łyżeczki soli, pietruszki, jajka i białka; dobrze wymieszać trzepaczką do połączenia.
Miejsce 1/2 łyżeczka oleju i masła w patelni na średnim ogniu, aż masło topi.
Dodać mieszaninę jaj na patelnię; gotować, aż brzegi zaczną się ustawiać (około 2 minut). Przesuń przednią krawędź szpatułki między krawędzią omletu a patelnią. Delikatnie podnieś krawędź omletu, przechylając patelnię, aby umożliwić styczność niegotowanej mieszaniny jajek z patelnią. Powtórz procedurę na przeciwległej krawędzi omletu. Kontynuuj gotowanie, aż środek jest po prostu ustawiony (około 7 minut).
Łyżka mieszanki warzywnej równomiernie na 1/2 omletu; wierzch mieszanki warzywnej z serem. Poluzuj omlet łopatką; złóż na pół. Ostrożnie wsuń omlet na talerz.
Omlet pokroić na 4 kliny; top z kwaśną śmietaną.