Omlet z koziego sera i świeżych ziół
Kozi ser i świeże zioła omlet może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 421 kalorii, 25g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, sól koszerna, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Omlet z koziego sera i świeżych ziół, Omlet ziołowy z kozim serem z łososiem, oraz Omlet z ziołami i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce i za pomocą gumowej szpatułki rozgnieść kozi ser z odmierzonymi ziołami, aż do połączenia; odstawić.
Ubić jajka, mleko, sól i pieprz w średniej misce, aż bladożółty i żółtka i białka są równomiernie połączone. Odstaw talerz do serwowania na bok.Roztopić masło na 8-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodaj mieszaninę jaj i stale mieszaj gumową szpatułką, przesuwając jajka wokół patelni, aż utworzą małe twaróg, około 2 do 3 minut. Delikatnie potrząśnij patelnią i użyj szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić mieszankę jajeczną na patelni—wierzch jaj powinien mieć kremową konsystencję. Równomiernie łyżkę mieszaniny sera koziego w dół środkowej trzeciej mieszaniny jaj.
Zdjąć patelnię z ognia. Używając szpatułki, złóż jedną trzecią omletu na siebie. Delikatnie popchnij złożoną stronę omletu w kierunku krawędzi patelni. Przechyl patelnię nad talerzem do serwowania i rzuć omlet na talerz, z boku w dół.
Udekoruj dodatkowymi ziołami i podawaj natychmiast.