Omlet Grecki z fetą
Przepis Grecki omlet z fetą może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 20 minut. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 13 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Udaj się do sklepu i podnieś mocno liście szpinaku, ser feta, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Greek Potato & Fetan Omlet, Omlet Grecki, oraz 90 Drugi Grecki Omlet.
Instrukcje
Szpinak, cebulę i czosnek ugotować na małej patelni nonstick rozpylonej sprayem do gotowania na średnim ogniu 4 min. lub aż cebula będzie chrupiąca-delikatna, często mieszając. Wymieszać z pomidorami.
Ubić jajka i mleko do wymieszania.
Dodaj do patelni; patelnia tilt równomiernie płaszcz mieszanki szpinaku. Gotować 2 do 3 min. lub do momentu, gdy jaja są prawie ustawione, czasami podnosząc krawędź za pomocą szpatułki i przechylając patelnię, aby umożliwić przepływ niegotowanej części pod spodem. Top z 3 łyżki. ser; gotować 1 do 2 min. lub do momentu złożenia jaj, ale wierzch jest jeszcze lekko wilgotny.
Slip szpatułka pod omlet, patelnia wskazówka poluzować i delikatnie złożyć omlet na pół.
Posypać pozostałym serem; pokroić na pół.