Old-School Baltimore Crab Soup
Old-School Baltimore zupa krabowa może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.93 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 363 kalorie, 27g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, kukurydzę, grudkowe mięso krabowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Spróbuj Baltimore Crab Cakes, Baltimore Crab Precel Sticks, oraz Wegańskie serca Baltimore Crab Cakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać marchew, i gotować odkryte do miękkości, o 5 protokół.
Dobrze odcedzić i odstawić.
Umieść kość szynki, jęczmień, sól i pieprz w dużym garnku z 4 szklankami wody. Dusić na średnim ogniu przez 30 do 45 minut.
Dodaj kapustę i pomidory; kontynuuj gotowanie jeszcze przez 15 minut. Wymieszać z ziemniakami i marchewką. Gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie i łatwo Przekłute widelcem, 20 do 30 minut. Wymieszać 1 szklankę wody, kukurydza, fasola szparagowa, fasola lima, i groch. Dusić 20 minut.
Podczas gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu, oczyść kraby, otwierając je i odrzucając płuca i usta.
Usunąć żółtawobrązowy tomalley i odstawić. Przełóż kraby na pół i dodaj do zupy wraz z przyprawą do owoców morza. Dusić przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Tymczasem, umieścić boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Gotować i wymieszać zarezerwowany tomalley w pozostałym tłuszczu boczku na małym ogniu, aż mieszanina stanie się sosem. Ugotowany tomalley wymieszać z 1 szklanką wody. Kontynuuj gotowanie przez 45 minut, a następnie dodaj grudkę krabów. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i przyprawami do owoców morza. Dusić przez 1 godzinę i 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aż będzie gotowe do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.