Old-Fashioned Cornbread
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać staromodny chleb kukurydziany spróbować. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 206 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Mieszanka mąki, olej roślinny, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Staromodny Farsz Do Chleba Kukurydzianego, Old Fashioned Cornbread Dressing, oraz Old Fashioned Gluten Free Cornbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. w dużej misce, wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, chipsy boczku, proszek do pieczenia i sól; odstawić. W średniej misce ubić jajka widelcem. Ubić w mleku, miodzie i 1/2 szklanki roztopionego masła widelcem.
Dodać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki na raz; mieszać tylko do wymieszania.
Wlać olej do 8-calowej kwadratowej lub 9-calowej okrągłej patelni.
Podgrzać w piekarniku 1 minutę.
Wlać ciasto do gorącej patelni.
Piec chleb kukurydziany 20 do 25 minut lub aż złoty brąz i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty.
Posmarować 1 łyżką roztopionego masła.