Okłady Pełnoziarniste
Okłady pełnoziarniste to wegańskie przepis z 16 porcjami. Ta przystawka ma 102 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 81%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Indyjskie Warzywa przyprawione w domowych Zawijasach pełnoziarnistych, Post rozdrobnione pszenne babeczki bananowo-rodzynkowe, oraz Okłady z sałaty z kurczaka jak P. F. Changs – okłady z sałaty są pyszne i wyjątkową przystawką, którą lubi wiele osób.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia.
Wlać wodę; wymieszać, aby połączyć.
Wymieszaj dodatkową wodę w 1 łyżce stołowej, aż powstanie miękkie, giętkie ciasto.
Zagnieść krótko na lekko posypanej mąką powierzchni. Ciasto podzielić na 16 równych kawałków. Przykryć i odstawić na 20 minut.
Mąkę każdą kulkę dobrze, umieść między dwoma kawałkami papieru woskowego i rozwałkuj do pożądanego rozmiaru i grubości.
Rozgrzać niezgrzaną patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Oderwij papier woskowy i grilluj, aż pojawią się brązowe drobinki pod spodem. Obróć i ugotuj drugą stronę.
Podawać ciepłe lub chłodne i przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce lub zamrażarce.