Okra Smażona
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonego Okrana. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i odbierz olej, pieprz cayenne, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bezglutenowe Smażone Okra (tak, smażone to!), Smażone Zielone Pomidory I Smażona Okra, oraz Okra Smażona.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni o ciężkim dnie lub holenderskim piekarniku do 350 stopni F. (może nie trzeba używać tyle oleju; nie napełniaj patelni więcej niż w połowie boków olejem.)
W średniej misce połącz mąkę kukurydzianą, mąkę, przyprawę domową i pieprz cayenne. Okra zanurzyć w maślance, a następnie pogłębiać w mieszance mąki kukurydzianej, aby dobrze pokryć. Ostrożnie dodać okra do gorącego oleju i gotować do złotego koloru. (Może być konieczne smażenie okry partiami.)
Wyjąć z oleju, odcedzić na papierowych ręcznikach, a następnie podawać natychmiast.
1/4 szklanki czarnego pieprzu
1/4 szklanki czosnku w proszku
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.