Okoń morski na parze z rozdrobnioną wieprzowiną

Okoń morski na parze z rozdrobnioną wieprzowiną
Okoń morski na parze z rozdrobnioną wieprzowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 47g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, szalotki, okonia morskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bas Paski Na Parze, Na Parze Azjatycki Okoń Morski W Torbie, oraz Okoń morski na parze lub Lucjan Czerwony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Upewnij się, że sprzedawca ryb usunął wszystkie łuski, skrzela, wnętrzności i membrany z ryb. Dobrze opłucz rybę wewnątrz i na zewnątrz, a następnie dobrze wysusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
2
Umieścić w naczyniu steamproof.
3
Aby marynaty, w małej misce, wymieszać wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Marynatę posypać równomiernie od wewnątrz i na zewnątrz ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
5
W innej małej misce, wymieszać wieprzowinę, olej sezamowy, sos sojowy, i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Posypać mieszaniną ryby i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Przygotuj wok do gotowania na parze za pomocą stojaka na ciasto (umieść stojak na ciasto nad wrzącą wodą w woku), umieść naczynie z rybą na stojaku, przykryj i gotuj na parze przez 12 do 15 minut lub aż pałeczka z łatwością wsunie się w mięso ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Wyłącz ogrzewanie.
9
Wlać olej cebulowy na rybę i posypać szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CebulaCebula
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Wyjmij naczynie z woka i podawaj rybę w naczyniu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
1
Jeśli do trzymania ryby w parze używa się metalowego naczynia, czas gotowania na parze zostanie skrócony o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
2
Od opanowania sztuki chińskiej kuchni przez Eileen Yin-Fei Lo. Copyright © 2009 by Eileen Yin-Fei Lo; photographs copyright © 2009 by Susie Cushner. Wydany przez Chronicle Books LLC.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn