Okoń morski na parze z rozdrobnioną wieprzowiną
Okoń morski na parze z rozdrobnioną wieprzowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 47g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, szalotki, okonia morskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bas Paski Na Parze, Na Parze Azjatycki Okoń Morski W Torbie, oraz Okoń morski na parze lub Lucjan Czerwony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Upewnij się, że sprzedawca ryb usunął wszystkie łuski, skrzela, wnętrzności i membrany z ryb. Dobrze opłucz rybę wewnątrz i na zewnątrz, a następnie dobrze wysusz.
Umieścić w naczyniu steamproof.
Aby marynaty, w małej misce, wymieszać wszystkie składniki.
Marynatę posypać równomiernie od wewnątrz i na zewnątrz ryby.
W innej małej misce, wymieszać wieprzowinę, olej sezamowy, sos sojowy, i cukier.
Posypać mieszaniną ryby i odstawić na 10 minut.
Przygotuj wok do gotowania na parze za pomocą stojaka na ciasto (umieść stojak na ciasto nad wrzącą wodą w woku), umieść naczynie z rybą na stojaku, przykryj i gotuj na parze przez 12 do 15 minut lub aż pałeczka z łatwością wsunie się w mięso ryby.
Wlać olej cebulowy na rybę i posypać szalotki.
Wyjmij naczynie z woka i podawaj rybę w naczyniu do gotowania.
Jeśli do trzymania ryby w parze używa się metalowego naczynia, czas gotowania na parze zostanie skrócony o połowę.
Od opanowania sztuki chińskiej kuchni przez Eileen Yin-Fei Lo. Copyright © 2009 by Eileen Yin-Fei Lo; photographs copyright © 2009 by Susie Cushner. Wydany przez Chronicle Books LLC.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.