Okoń czarnomorski w wiosennym bulionie warzywnym może być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 23G tłuszczu i w sumie 477 kalorii. Ten bezmleczny i pescatarian przepis serwuje 6 i kosztuje $3.14 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, filetów z okonia morskiego, łodygi selera i cebulki kopru włoskiego. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 72%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Smażony okoń morski w bulionie z kopru pomidorowego, Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse, oraz Okoń morski z melanżem warzywnym.
Instrukcje
1
Zrób aioli: zmiel czosnek, a następnie posyp 1/2 łyżeczki soli i zetrzyj płaską stroną noża szefa kuchni, aby zrobić pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Aioli
Mięso Mielone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa Kuchni
2
Przełóż do średniej miski; dodaj musztardę, skórkę z cytryny, sok z cytryny i żółtko i wymieszaj, aby połączyć. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek, a następnie olej roślinny, ciągle ubijając, aż będzie gładki; ubij 1 łyżeczkę wody, aby poluzować. Przykryj i wstaw do lodówki aioli, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Aioli
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Zrób bulion: przyciąć dymkę do około 6 cali; przełóż wierzchołki do dużego rondla (odłóż cebulki na bok). Pokrój koper włoski i cienko pokrój; przenieś 1 szklankę liści kopru włoskiego do rondla (odłóż pokrojony koper włoski na bok).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dymka
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Do rondla dodać seler, marchewkę, gałązki pietruszki, liść laurowy, ziarna pieprzu i 8 szklanek wody. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Usuń fasolę fava ze strąków. Zagotuj mały rondel z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Dodaj fasolę fava i gotuj 1 minutę; odcedź i spłucz pod zimną wodą. Zsuń Skórki; odłóż fasolę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
7
Odcedź bulion warzywny do szerokiego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
8
Dodaj ziemniaki i 1 1/2 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu; zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Przełóż ziemniaki do miski łyżką cedzakową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodaj zarezerwowane Cebulki dymki i pomidory do bulionu; dusić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dymka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
11
Zrób rybę: każdy filet rybny przeciąć na krzyż 3 lub 4 razy po stronie skóry (nie przecinać do miąższu). Dopraw miąższ solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Dodaj rybę do garnka; dodaj fasolę fava i zarezerwowany pokrojony koper włoski, przykryj i gotuj, aż ryba będzie tylko nieprzezroczysta, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
13
Podziel ziemniaki na płytkie miski; posyp każdą filetem rybnym, a następnie podziel bulion i warzywa między miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Rybne
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Posyp posiekaną natką pietruszki i posyp łyżką aioli.
Labraks można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Viva Diva Moscato Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego krojonego chleba i brzoskwini comring na pierwszy plan.