Ogórki Z Cukinii
Ogórki z cukinii wymagają mniej więcej 35 minut od początku do końca. Na 1,03 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, słoiki do konserw, nasiona selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 50 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ogórki Z Cukinii, Ogórki Z Cukinii, oraz Ogórki Z Cukinii Old Bay.
Instrukcje
Umieścić cukinię i cebulę w dużej misce, przykryć wodą i wymieszać z solą, aż się rozpuści.
Niech warzywa moczyć w osolonej wodzie przez co najmniej 2 godziny; odcedzić i przenieść do dużej miski żaroodpornej.
W rondlu zagotować cukier, ocet, nasiona selera, kurkumę, gorczycę i nasiona gorczycy; wlać mieszaninę na cukinię i cebulę.
Pozostawić mieszaninę na co najmniej 2 dodatkowe godziny. Do dużego garnka wrzucić cukinię, cebulę i płyn do marynowania z przyprawami i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 3 minuty.
Podczas gdy warzywa są moczone w płynie do wytrawiania, sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj cukinię i cebulę do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry płynem do wytrawiania. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Góra z pokrywkami i śrubami na pierścieniach.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu i odczekać co najmniej 24 godziny przed otwarciem.