Ogórek Kimchi

Ogórek Kimchi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ogórka Kimchi. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 81 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz cukier, zieloną cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Oisobagi Kimchi (nadziewane Kimchi ogórkowe), Ogórek Kimchi, oraz Szybkie Ogórkowe Kimchi.

Instrukcje

1
Wymieszaj galon wody z filiżanką soli, mieszając, aby sól się rozpuściła. Moczyć ogórki w słonej wodzie około 30 minut. (Należy uważać, aby nie moczyć zbyt długo.)
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
WodaWoda
SólSól
2
Usuń ogórki i opłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
3
Wytnij około cala z każdego końca ogórków.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
4
Ogórki przeciąć na pół w środku, a nie wzdłuż. Trzymaj ogórek zwrócony ku okrągłemu środkowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
5
Przeciąć na pół wzdłuż, pozostawiając około cala na końcu niecięte.
6
Przetnij na pół wzdłużnie, prostopadle do pierwszego cięcia, pozostawiając koniec nieobcięty. Powinieneś mieć 4 półkwasowe części ogórka, pocięte, ale nadal przymocowane. Powtórz z pozostałymi ogórkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
7
Umieść czosnek w robocie kuchennym lub blenderze i zmiel.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Połącz cebulę, zieloną cebulę, buchu, czosnek, chili w proszku, 1 łyżkę soli i 1 łyżeczkę cukru w dużej misce. (Jeśli mieszasz z rękami, pamiętaj, aby nosić rękawiczki, aby uniknąć poparzenia chili.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Ustaw trzy słoiki 1-quart na powierzchni roboczej. Używając palców, oddziel ćwiartki ogórka i wymieszaj je w ogórki. Podziel równomiernie między słoiki, mocno wciskając ogórki w słoiki. Wymieszać 1 łyżeczkę cukru w 1/3 szklanki wody, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
CukierCukier
WodaWoda
10
Zalać ogórkami wodą z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
CukierCukier
WodaWoda
11
Odstawić na 1 dzień przed podaniem. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
12
artykuł var
13
Typ_27_data = {};
14
artykuł
15
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn