Ogony homara pieczone dla 2
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 559 kalorii. Na 6,04 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 152 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, ogony homara, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ogony Homara Pieczone, Ogony homara pieczone w maśle ziołowym, oraz Ogony Homara Wędzone dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 w dużym rondlu podgrzej wodę i sól do wrzenia.2
Dodać zamrożone ogony homara; podgrzać do wrzenia.3 zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż gotowe, o 12 protokół.4
Drenaż.5 nosząc czystą rękawicę kuchenną lub za pomocą uchwytu do garnków, przytrzymaj i ściąć boki ogonów homara nożyczkami kuchennymi, aby usunąć cienką skorupę pokrywającą mięso.6 aby zapobiec zwijaniu się ogonów, włóż długi metalowy szaszłyk od strony mięsa przez ogon do strony skorupy, a następnie z powrotem przez skorupę i mięso na przeciwległym końcu.7 Ustaw sterowanie piekarnikiem w stopniach broil i / lub 550.8
Umieść ogony mięsa bok do góry na stojaku w patelni brojlerów, pędzlem z masłem.9 Broil z góry 3 cali od ciepła 2 do 3 minut. Alternatywnie można je umieścić na gorącym grillu/grillu przez 2-3 minuty.10
Podawać z masłem cytrynowym.11 Masło Cytrynowe:.12 1/2 szklanki masła.13 1 łyżka soku z cytryny.14 1 łyżka posiekanej pietruszki.15 1/4 łyżeczki ostrego sosu.16 rozpuścić masło, dodać pozostałe składniki.