Odp: masło z dzikich grzybów
O: masło z dzikich grzybów może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 420 kalorii, 1G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz masło, szalotka, grzyby jadalne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ravioli Z Dzikich Grzybów Z Sosem Maślanym Z Orzechów Laskowych, Ravioli z dzikich grzybów w sosie z szałwii i brązowego masła, oraz Pieczony w maśle supreme z kurczaka z dzikimi grzybami i ziemniakami gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stopić około trzech łyżek 1 szklanka masła w żeliwnej patelni nad średnim płomieniem, aż zacznie się spieniać. Natychmiast zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i dodać 1 mieloną szalotkę do gorącego tłuszczu.Gdy mielone szalotki uwolnią swój zapach, staną się przezroczyste, a ich krawędzie zaczną karmelizować, opróżnij miskę mielonych grzybów na patelni szybko i wszystko na raz, aby grzyby skwierczały na patelni, a ich ziemiste Perfumy wypełniły Twoją kuchnię.Wymieszać grzyby z drewnianą łyżką do promowania nawet gotowanie, skrobanie wszelkie kawałki, które zdarzy się przylegać do dna patelni.
Posypać grzybami około 1 łyżeczki świeżych liści tymianku i gotować przez minutę lub dwie.Wyłączyć ogień i pozostawić do ostygnięcia przyprawione masło, grzyby, szalotki i tymianek na około dziesięć minut.Podczas gdy grzyby odpoczywają i ostygną, ubić pozostałe masło, aż będzie miękkie, gładkie i łatwe do opanowania.Łyżka przyprawiony tłuszcz, grzyby, szalotki i tymianek do pozostałego masła i złożyć je razem, aż przyprawy są dobrze wkomponowane w tłuszcz. Użyj miksera stojącego z uchwytem łopatkowym, aby uzyskać największą wydajność, ale jeśli go nie masz, wystarczy miska do mieszania i gumowa szpatułka.Zmiel trochę białego pieprzu do masła, jak delikatnie złożyć składniki razem.Uformuj masło delikatnie na woskowanym papierze, zwijając je w kłódkę, jeśli ci to odpowiada. Jeśli masz szczęście znaleźć dobrą formę masła, użyj tego zamiast.
Włożyć do lodówki i zużyć w ciągu miesiąca lub dwóch. Tłuszcz jest doskonałym konserwantem.