Odciski palców Jam
Przepis Jam Thumbprints można przygotować w około 45 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 32 porcji, każda o wartości 255 kalorii , 2 g białka i 12 g tłuszczu . Za 43 centy za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 758 z nich stwierdziłoby, że jest trafiony w dziesiątkę. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, kokosa, masła i soli koszernej. Dobrze sprawdza się jako deser w bardzo rozsądnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% danie to jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Podobne przepisy to Egg-Free Cranberry Thumbprints , Island Jam i 5-Minute Blueberry Chia Jam .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W mikserze elektrycznym z końcówką mieszającą ubij masło i cukier, aż się połączą, a następnie dodaj wanilię. Osobno przesiej mąkę i sól. Przy niskiej prędkości miksera dodaj mieszankę mąki do ubitego masła i cukru.
Mieszaj, aż ciasto zacznie się łączyć. Wyłóż na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkuj na płaski dysk. Zawiń w folię spożywczą i schłódź przez 30 minut.
Uformuj z ciasta kulki o średnicy 1 1/4 cala (3,8 cm). (Jeśli masz wagę, każda powinna ważyć 28 gramów). Zanurz każdą kulkę w jajku, a następnie obtocz ją w wiórkach kokosowych.
Połóż kulki na nieposmarowanej blasze do ciastek i delikatnie wciśnij palcem w górę każdej kulki. Wlej 1/4 łyżeczki dżemu do każdego wgłębienia.
Piecz przez 20 do 25 minut, aż kokos będzie złocistobrązowy. Ostudź i podawaj.