Od czasu do czasu Wegetariańskie pieczone brukselki, dyni i jabłka z kandyzowanymi orzechami włoskimi

Okazjonalne Wegetariańskie pieczone brukselki, dyni i jabłko z kandyzowanymi orzechami włoskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 4,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 1318 kalorii. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz połówki orzecha włoskiego, szalotkę, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczona Dynia Balsamiczna I Brukselka, Pieczona brukselka i dyni z boczkiem, oraz Pieczona dynia maślana, brukselka i cebula.
Instrukcje
W przypadku brukselki: Rozgrzej piekarnik do 191°. w dużym, płytkim naczyniu do pieczenia Wrzuć brukselkę, dyni, jabłka i szalotkę z oliwą z oliwek i liśćmi szałwii. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Piec bez mieszania, aż warzywa i jabłka są pomarszczone, lekko brązowe, a krawędzie squasha zaczynają się chrupać, 45 minut do 1 godziny. Tymczasem przygotować orzechy włoskie.
Umieść frytkownicę lub rondel na dużym ogniu i dodaj olej roślinny lub rzepakowy, aby zbliżyć się nie bliżej niż 3 cale od góry garnka; po dodaniu orzechów włoskich olej będzie bąbelkować i wzrosnąć.
Podgrzać do 191°. Jeśli używasz rondla, zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu, aby utrzymać temperaturę.
W średnim garnku na dużym ogniu, doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia.
Dodać orzechy włoskie i gotować przez 10 sekund.
Dobrze odcedzić i natychmiast wymieszać z cukrem cukierniczym.
Rozprowadzić płasko na blasze do pieczenia i pozostawić do wyschnięcia na kilka minut.
Mieć blachę do pieczenia wyłożoną papierowymi ręcznikami w pobliżu. Potwierdź, że temperatura oleju wynosi 191°, dostosowując w razie potrzeby. Pracując partiami, jeśli to konieczne, dodaj orzechy włoskie i wymieszaj raz lub dwa razy. Smażyć do bursztynowo-brązowego, około 30 sekund. Za pomocą skimmera z drutu lub żaroodpornej łyżki szczelinowej wyjąć z oleju i przenieść do ręczników papierowych.
Posypać lekko solą i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed użyciem. Może być przechowywany w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.
Wyjąć warzywa z piekarnika, skropić syropem klonowym i posypać 2-3 łyżkami połówek lub z grubsza pokruszonych kawałków orzecha włoskiego.
Podawać z chlebem orzechowym, w razie potrzeby.