Octopus Luau

Octopus Luau
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Octopus Luau. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 522 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 15,91 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mleka kokosowego, cebula, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ananas Luau, Luau Wieprzowina Dla Dwojga, oraz Wieprzowina Luau.

Instrukcje

1
W dużym garnku (który może pomieścić liście luau i ośmiornicę) podgrzać 2 łyżki oleju z pestek winogron na średnim ogniu i dodać masło. Kiedy zaczyna migotać, dodać cebulę i podsmażyć, aż przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
OśmiornicaOśmiornica
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj liście luau i wlej bulion z kurczaka. Liście luau będą duszone na małym ogniu przez bardzo długi czas do miękkości, około 6 godzin. Uzupełnij wodą, w razie potrzeby,podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Około 30 minut przed posiłkiem posmaruj pozostałe 2 łyżki oleju z pestek winogron na ośmiornicy i dodaj do garnka liści luau wystarczającą ilością wody, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
OśmiornicaOśmiornica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Połączyć mleko kokosowe i cukier w misce. Utwórz zawiesinę w osobnej małej misce, stopniowo ubijając 2 łyżki wody do skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wymieszać zawiesinę z mlekiem kokosowym, dodać do garnka z liśćmi luau i ośmiornicą, doprawić solą i pieprzem. Dusić, aż ośmiornica jest gotowane przez, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Wyjmij ośmiornicę do płytki narzędziowej, aby odsączyć i odstaw na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
7
Wyjąć głowę i nogi ośmiornicy, podzielić na pół, następnie pokroić i pokroić w drobną kostkę. Powrót do garnka liści luau i dostosować przyprawy, do smaku, z solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia62
Magazyn