Octopus Luau
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Octopus Luau. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 522 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 15,91 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mleka kokosowego, cebula, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ananas Luau, Luau Wieprzowina Dla Dwojga, oraz Wieprzowina Luau.
Instrukcje
W dużym garnku (który może pomieścić liście luau i ośmiornicę) podgrzać 2 łyżki oleju z pestek winogron na średnim ogniu i dodać masło. Kiedy zaczyna migotać, dodać cebulę i podsmażyć, aż przezroczyste.
Dodaj liście luau i wlej bulion z kurczaka. Liście luau będą duszone na małym ogniu przez bardzo długi czas do miękkości, około 6 godzin. Uzupełnij wodą, w razie potrzeby,podczas gotowania.
Około 30 minut przed posiłkiem posmaruj pozostałe 2 łyżki oleju z pestek winogron na ośmiornicy i dodaj do garnka liści luau wystarczającą ilością wody, aby pokryć.
Połączyć mleko kokosowe i cukier w misce. Utwórz zawiesinę w osobnej małej misce, stopniowo ubijając 2 łyżki wody do skrobi kukurydzianej.
Wymieszać zawiesinę z mlekiem kokosowym, dodać do garnka z liśćmi luau i ośmiornicą, doprawić solą i pieprzem. Dusić, aż ośmiornica jest gotowane przez, o 20 protokół.
Wyjmij ośmiornicę do płytki narzędziowej, aby odsączyć i odstaw na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Wyjąć głowę i nogi ośmiornicy, podzielić na pół, następnie pokroić i pokroić w drobną kostkę. Powrót do garnka liści luau i dostosować przyprawy, do smaku, z solą i pieprzem w razie potrzeby.