Ocet balsamiczny i imbir Bok Choy
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów wegetariańskich bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i lakto ovo , przepisem, który powinieneś wypróbować, może być ocet balsamiczny i imbir Bok Choy. Za 39 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 103 kalorie . 32 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup sok z cytryny, ocet balsamiczny, kapary i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 19% . Ten wynik jest raczej zły. Imbirowo-pomarańczowy Bok Choy , Imbirowo-pomarańczowy Bok Choy i Bok Choy z imbirowym winegretem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Oddziel liście od łodyg bok choy.
Łodygi pokroić na kawałki wielkości kęsa i posiekać liście.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Ugotuj łodygi bok choy w oleju, aż będą lekko miękkie, około 3 minuty; dodaj wodę i liście i gotuj, aż woda odparuje, jeszcze około 10 minut. Wymieszaj kapary, czosnek i imbir; gotuj i mieszaj jeszcze 1 minutę.
Posyp bok choy octem i sokiem z cytryny i zdejmij z ognia; natychmiast podawaj.