Obroża nadziewana czerwoną fasolą i ryżem
Obroża nadziewana czerwoną fasolą i ryżem może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 136 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 55 centów za porcję. Jeśli masz paprykę, pomidory w puszkach, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Garnek Crock czerwona fasola i ryż, Collards And Rice, oraz Obroża Nadziewana Jagnięciną Z Nowego Południowego Stołu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu. Spryskaj lub wytrzyj oliwą z oliwek, jeśli chcesz.
Dodaj cebulę i szczyptę soli i gotuj, mieszając regularnie, aż zacznie brązowieć.
Dodać zielony pieprz i seler i gotować, dodając trochę wody, jeśli zacznie wysychać, aż warzywa będą miękkie.
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Usuń 3/4 filiżanki warzyw z patelni i wymieszać je w misce z pomidorów pieczonych na ogniu i trochę soli i pieprzu do smaku. Odstawić. Na patelni, dodać ryż, czerwona fasola, przyprawy, i 1/4 szklanki Bean gotowania cieczy lub bulionu warzywnego. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować przez około 10 minut, regularnie mieszając i dodając dodatkowy płyn, jeśli zacznie wysychać.
Zdjąć z ognia. Tymczasem przynieś duży garnek wody do wrzenia. Umyć liście collard i odciąć łodygi poziom z dołu liści. Obróć je grubą łodygą-stroną liścia w górę i trzymając bardzo ostry nóż równolegle do liścia, odetnij część zagęszczonego żebra centralnego. Uważaj, aby nie przeciąć liści. Jeśli liście są bardzo duże, możesz po prostu wyciąć najgrubszą część centralnego żebra. W dwóch partiach po 6, Umieść liście collard do wrzącej wody, naciskając je delikatnie, aby upewnić się, że wszystkie liście są zanurzone. Gotować przez 3 minuty.
Wyjąć łyżką szczelinową i spłukać w chłodnej wodzie. Powtórz z pozostałymi liśćmi. Rozgrzej piekarnik do 177°. aby zmontować, łyżkę połowę mieszanki pomidorowej na dno długiego, naoliwionego naczynia żaroodpornego.
Umieść przed sobą liść collard, przycięty bok do góry i łodygi najbliżej Ciebie.
Umieścić około 2-3 łyżki mieszanki ryżu (2 dla małych liści, 3 dla większych) około jednej czwartej drogi od dołu. Wchodzisz na krawędzie boczne na środku. Złóż dno (koniec łodygi) nad nadzieniem, chowając je za nadzieniem.
Zwinąć mocno i umieścić każdą rolkę w naczyniu zapiekanki. Łyżkę pozostałej mieszanki pomidorowej na rolkach i przykryć naczynie do pieczenia szczelnie folią aluminiową.
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Bully Hill Vineyards Dry Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Bully Hill Vineyards Dry Riesling]()
Bully Hill Vineyards Dry Riesling